Ingredienser
Chokladmousse
-
Mjölk 7.0 dl
-
Mandel hela skalade 300.0 g
-
Socker 120.0 g
-
Vatten 50.0 g
-
Fikon, färska 5.0 stk
Förberedelser
-
Chokladmousse
- Börja med att röra ut Chokladmousse mixen i mjölken. Vispa med elvisp på lägsta hastighet i två min, vispa sedan på högsta hastighet i ytterligare fem min. Häll upp moussen i en spritspåse och fördela i 10 glas. Ställ i kyl i två timmar.
-
Brända mandlar och fikon
- Rosta mandlarna i en torr stekpanna. Koka upp socker och vatten och tillsätt mandlarna. Koka in dem tills de karamelliseras och det börjar knäppa. Lägg upp dem på bakplåtspapper och låt svalna. Hacka grovt.
- Skär fikonen i kuber ca 1x1 cm. Vänd upp fikon med brända mandlar och karamellsås. Fördela över chokladmoussen precis innan servering.