Chokladmousse med brända mandlar & fikon
Brända mandlar ger denna chokladmousse både förhöjd smak och adderar krispighet. Fikonens mjuka aromatiska sötma är pricken över i!

Ingredienser
Chokladmousse med brända mandlar & fikon
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Chokladmousse
CARTE D'OR Chokladmousse 1 x 1,44 kg
/g
3.0 g
0%

Spannmål som innehåller gluten och produkter därav: *
Ägg och produkter därav: *
Mjölk
/ml
700.0 ml
0%
Mandel hela skalade
/g
300.0 g
0%
Socker
/l
1.2 l
0%
Vatten
/g
50.0 g
0%
Fikon, färska
/stk
5.0 stk
0%
CARTE D'OR Karamelltopping 6 x 1 kg
/ml
100.0 ml
0%

Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Chokladmousse
-
Mjölk 700.0 ml
-
Mandel hela skalade 300.0 g
-
Socker 1.2 l
-
Vatten 50.0 g
-
Fikon, färska 5.0 stk
Förberedelser
-
Chokladmousse
- Börja med att röra ut Chokladmousse mixen i mjölken. Vispa med elvisp på lägsta hastighet i två min, vispa sedan på högsta hastighet i ytterligare fem min. Häll upp moussen i en spritspåse och fördela i 10 glas. Ställ i kyl i två timmar.
-
Brända mandlar och fikon
- Rosta mandlarna i en torr stekpanna. Koka upp socker och vatten och tillsätt mandlarna. Koka in dem tills de karamelliseras och det börjar knäppa. Lägg upp dem på bakplåtspapper och låt svalna. Hacka grovt.
- Skär fikonen i kuber ca 1x1 cm. Vänd upp fikon med brända mandlar och karamellsås. Fördela över chokladmoussen precis innan servering.