Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Chokladmousse

  • Mjölk 700.0 ml
  • Mandel hela skalade 300.0 g
  • Socker 1.2 l
  • Vatten 50.0 g
  • Fikon, färska 5.0 stk
  1. Chokladmousse

    • Börja med att röra ut Chokladmousse mixen i mjölken. Vispa med elvisp på lägsta hastighet i två min, vispa sedan på högsta hastighet i ytterligare fem min. Häll upp moussen i en spritspåse och fördela i 10 glas. Ställ i kyl i två timmar.
  2. Brända mandlar och fikon

    • Rosta mandlarna i en torr stekpanna. Koka upp socker och vatten och tillsätt mandlarna. Koka in dem tills de karamelliseras och det börjar knäppa. Lägg upp dem på bakplåtspapper och låt svalna. Hacka grovt.
    • Skär fikonen i kuber ca 1x1 cm. Vänd upp fikon med brända mandlar och karamellsås. Fördela över chokladmoussen precis innan servering.