Menu

Ingredienser

+

Chakchouka – ägg i tomatsås


Ugnstekta ägg i tomatsås låter lite konstigt kanske men det är överraskande gott. Vågar man så ska man inte snåla med harissan. Harissa är ett kännetecken för det Tunisiska köket.

...

Förberedelser

  1. Chakchouka – ägg i tomatsås

    • Fräs lök, paprika och knorr Professional Vitlök kryddpuré i olja tills löken mjuknat utan att få färg. Tillsätt alla kryddor och fräs en stund till.
    • Tillsätt SLOTTS tomatpuré, harissa och Knorr Tomatino. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Låt koka 15 minuter.
    • Häll upp i form och kläck i äggen spridda ifrån varandra.
    • Baka i ugn 175 grader ca 15 minuter tills vitan stelnat och gulan lite rinnig.
    • Strö över persilja och servera.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny