Chakchouka – ägg i tomatsås
Ugnstekta ägg i tomatsås låter lite konstigt kanske men det är överraskande gott. Vågar man så ska man inte snåla med harissan. Harissa är ett kännetecken för det Tunisiska köket.

Ingredienser
Chakchouka – ägg i tomatsås
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Chakchouka – ägg i tomatsås
Ägg, färska
/g
600.0 g
0%
Paprika, röd tärnad
/kg
1.0 kg
0%
Lök, tärnad
/g
500.0 g
0%
Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
20.0 g
0%

Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
20.0 g
0%

SLOTTS Tomatpuré
/g
50.0 g
0%
Harissa
/g
30.0 g
0%
Spiskummin malen
/g
3.0 g
0%
Timjan, torkad
/g
3.0 g
0%
Olja, oliv
/ml
50.0 ml
0%
Salt
/g
3.0 g
0%
Svartpeppar, grovmald
/g
2.0 g
0%
Persilja, hackad
/g
30.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Chakchouka – ägg i tomatsås
-
Ägg, färska 600.0 g
-
Paprika, röd tärnad 1.0 kg
-
Lök, tärnad 500.0 g
-
SLOTTS Tomatpuré 50.0 g
-
Harissa 30.0 g
-
Spiskummin malen 3.0 g
-
Timjan, torkad 3.0 g
-
Olja, oliv 50.0 ml
-
Salt 3.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 2.0 g
-
Persilja, hackad 30.0 g
Förberedelser
-
Chakchouka – ägg i tomatsås
- Fräs lök, paprika och knorr Professional Vitlök kryddpuré i olja tills löken mjuknat utan att få färg. Tillsätt alla kryddor och fräs en stund till.
- Tillsätt SLOTTS tomatpuré, harissa och Knorr Tomatino. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Låt koka 15 minuter.
- Häll upp i form och kläck i äggen spridda ifrån varandra.
- Baka i ugn 175 grader ca 15 minuter tills vitan stelnat och gulan lite rinnig.
- Strö över persilja och servera.