Chakchouka – ägg i tomatsås
Ugnstekta ägg i tomatsås låter lite konstigt kanske men det är överraskande gott. Vågar man så ska man inte snåla med harissan. Harissa är ett kännetecken för det Tunisiska köket.

Ingredienser
Chakchouka – ägg i tomatsås
-
Ägg, färska 600.0 g
-
Paprika, röd tärnad 1.0 kg
-
Lök, tärnad 500.0 g
-
SLOTTS Tomatpuré 50.0 g
-
Harissa 30.0 g
-
Spiskummin malen 3.0 g
-
Timjan, torkad 3.0 g
-
Olja, oliv 50.0 ml
-
Salt 3.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 2.0 g
-
Persilja, hackad 30.0 g
Förberedelser
-
Chakchouka – ägg i tomatsås
- Fräs lök, paprika och knorr Professional Vitlök kryddpuré i olja tills löken mjuknat utan att få färg. Tillsätt alla kryddor och fräs en stund till.
- Tillsätt SLOTTS tomatpuré, harissa och Knorr Tomatino. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Låt koka 15 minuter.
- Häll upp i form och kläck i äggen spridda ifrån varandra.
- Baka i ugn 175 grader ca 15 minuter tills vitan stelnat och gulan lite rinnig.
- Strö över persilja och servera.