Menu
+

Brynt smörkola

  • Smör, bords 100 g
  • Sirap,ljus 100 g
  • Glykos 50 g
  • Knorr Visp 31%, Låglaktos 8 x 1 L 150 g
  • Socker 100 g
  • Socker, ljust muscavado 50 g
  • Flingsalt 1 g
  1. Brynt smörkola

    • Börja med att bryna smöret i en kastrull tills det är vackert gyllenbrunt.
    • Häll över smöret i en ny kastrull och tillsätt därefter dem övriga ingredienserna
    • Koka kolan under försiktig omrörning till 112°C om du vill ha en mjuk kola till desserter och till 124°C om du vill använda som en styckad kola som kaffegodis.
    • Kyl kastrullen hastigt i ett vattenbad för att avsluta kokprocessen.
    • Fyll sedan upp kolan i pip-flaskor för mjuk kola alternativt gjut den i önskade silikonformar för kaffegodis.