Brynt smörkola
Skapa oförglömliga desserter med vår Rama Visp 31%, Låglaktos 8 x 1 L.

Ingredienser
Brynt smörkola
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Brynt smörkola
Smör, bords
/g
100.0 g
0%
Sirap,ljus
/g
100.0 g
0%
Glykos
/g
50.0 g
0%
Grädde eller gräddalternativ
/ml
150.0 ml
0%
Socker
/g
100.0 g
0%
Socker, ljust muscovado
/g
50.0 g
0%
Flingsalt
/g
1.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Brynt smörkola
-
Smör, bords 100.0 g
-
Sirap,ljus 100.0 g
-
Glykos 50.0 g
-
Grädde eller gräddalternativ 150.0 ml
-
Socker 100.0 g
-
Socker, ljust muscovado 50.0 g
-
Flingsalt 1.0 g
Förberedelser
-
Brynt smörkola
- Börja med att bryna smöret i en kastrull tills det är vackert gyllenbrunt.
- Häll över smöret i en ny kastrull och tillsätt därefter dem övriga ingredienserna
- Koka kolan under försiktig omrörning till 112°C om du vill ha en mjuk kola till desserter och till 124°C om du vill använda som en styckad kola som kaffegodis.
- Kyl kastrullen hastigt i ett vattenbad för att avsluta kokprocessen.
- Fyll sedan upp kolan i pip-flaskor för mjuk kola alternativt gjut den i önskade silikonformar för kaffegodis.