Broccoli, spenat och kokossoppa
En broccolisoppa med liten twist, här med ingefära och kokosnöt som både adderar fräschör och ett fylligare avslut.

Ingredienser
Gör så här
-
Rapsolja 2.0 msk
-
Broccoli, ner skuren (spara 340g) 2.0 kg
-
Purjolök, skivad 280.0 g
-
Vitlök, klyfta hackad 2.0 st
-
Ingefära, fint hackad 60.0 g
-
Spenat, baby 160.0 g
-
Vatten 2.0 l
-
Kokosmjölk, konserverad 24% 1.0 l
-
Fisksås (Asiatisk) 2.0 tsk
-
Peppar, nymald
-
Chiafrö 2.0 msk
Förberedelser
-
Gör så här
- Sautera purjolök, vitlök och ingefära tills de börjar mjukna.
- Tillsätt broccoli (spara 340 g broccoli till servering), spenat, vatten och Knorr Grönsaksbuljong. Koka upp och täck med lock, sjud soppan tills broccoli mjuknat ca 10 minuter.
- Tillsätt kokosmjölk och sjud ytterligare 2 minuter och mixa soppan slät.
- Smaka av soppan med fisksås och ny malen peppar.
- Bryn 340 g broccoli och servera soppan toppad med brynt broccoli och chiafrö.