Bovete och hasselnöt maränger med vaniljkräm och färska bär
Bovete kan användas till så mycket mer än bara gröt. En kul variant är de här goda hasselnöts marängerna med söt kräm och underbara skandinaviska bär.

Ingredienser
Hasselnötsmaräng
-
Hasselnötter, malda 110.0 g
-
Socker, florsocker 250.0 g
-
Bovete 35.0 g
-
Äggvita 110.0 g
-
Socker, rör 25.0 g
Vid servering
-
Gräddalternativ, vispbar 500.0 ml
-
Honung, akacia 40.0 g
-
Vaniljsocker 10.0 g
-
Bär 400.0 g
Förberedelser
-
Ugnen
Förvärm ugnen till 145 grader. -
Hasselnötsmaräng
- Mixa hasselnötterna till mjöl i en matberedare.
- Blanda hasselnötsmjölet med florsocker och bovetemjöl.
- Vispa äggvitorna och sockret till en fast konsistens och vänd försiktigt ner massan i mjöl- och nötblandningen.
- Vänd slutligen försiktigt ner Carte d’Or Karamell-toppingen i marängsmeten.
- Spritsa utmarängssmeten i runda cirklar på en bakplåt i önskad storlek. Låt dem torka i cirka en kvart. Baka mitt i ugnen i 12–15 minuter.
-
Vid servering
- Vispa visp med vaniljsocker och akaciahonung till en hård kräm.
- Lägg krämen i makronerna och servera med färska bär.
-
Tips!
- Adderahackade torkade bärtill hasselnötsmarängen och/eller garnera desserten med riven choklad.