Bovete och hasselnöt maränger med vaniljkräm och färska bär
Bovete kan användas till så mycket mer än bara gröt. En kul variant är de här goda hasselnöts marängerna med söt kräm och underbara skandinaviska bär.

Ingredienser
Bovete och hasselnöt maränger med vaniljkräm och färska bär
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Hasselnötsmaräng
Hasselnötter, malda
/g
110.0 g
0%
Socker, florsocker
/g
250.0 g
0%
Bovete
/g
35.0 g
0%
Äggvita
/g
110.0 g
0%
Socker, rör
/g
25.0 g
0%
CARTE D'OR Karamelltopping 6 x 1 kg
/g
200.0 g
0%

Vid servering
Gräddalternativ, vispbar
/ml
500.0 ml
0%
Honung, akacia
/g
40.0 g
0%
Vaniljsocker
/g
10.0 g
0%
Bär
/g
400.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Hasselnötsmaräng
-
Hasselnötter, malda 110.0 g
-
Socker, florsocker 250.0 g
-
Bovete 35.0 g
-
Äggvita 110.0 g
-
Socker, rör 25.0 g
Vid servering
-
Gräddalternativ, vispbar 500.0 ml
-
Honung, akacia 40.0 g
-
Vaniljsocker 10.0 g
-
Bär 400.0 g
Förberedelser
-
Ugnen
- Förvärm ugnen till 145 grader.
-
Hasselnötsmaräng
- Mixa hasselnötterna till mjöl i en matberedare.
- Blanda hasselnötsmjölet med florsocker och bovetemjöl.
- Vispa äggvitorna och sockret till en fast konsistens och vänd försiktigt ner massan i mjöl- och nötblandningen.
- Vänd slutligen försiktigt ner Carte d’Or Karamell-toppingen i marängsmeten.
- Spritsa utmarängssmeten i runda cirklar på en bakplåt i önskad storlek. Låt dem torka i cirka en kvart. Baka mitt i ugnen i 12–15 minuter.
-
Vid servering
- Vispa grädde med vaniljsocker och akaciahonung till en hård kräm.
- Lägg krämen mellan makronerna och servera med färska bär.
-
Tips!
- Addera hackade torkade bär till hasselnötsmarängen och/eller garnera desserten med riven choklad.