Ingredienser
Hasselnötsmaräng
-
Hasselnötter, malda 110.0 g
-
Socker, florsocker 250.0 g
-
Bovete 35.0 g
-
Äggvita 110.0 g
-
Socker, rör 25.0 g
Vid servering
-
Honung, akacia 40.0 g
-
Vaniljsocker 10.0 g
-
Bär, färska blandade 400.0 g
Förberedelser
-
Ugnen
Förvärm ugnen till 145 grader. -
Hasselnötsmaräng
- Mixa hasselnötterna till mjöl i en matberedare.
- Blanda hasselnötsmjölet med florsocker och bovetemjöl.
- Vispa äggvitorna och sockret till en fast konsistens och vänd försiktigt ner massan i mjöl- och nötblandningen.
- Vänd slutligen försiktigt ner Carte d’Or Karamell-toppingen i marängsmeten.
- Spritsa utmarängssmeten i runda cirklar på en bakplåt i önskad storlek. Låt dem torka i cirka en kvart. Baka mitt i ugnen i 12–15 minuter.
-
Vid servering
- Vispa Rama Visp 31 % med vaniljsocker och akaciahonung till en hård kräm.
- Lägg krämen i makronerna och servera med färska bär.
-
Tips!
- Adderahackade torkade bärtill hasselnötsmarängen och/eller garnera desserten med riven choklad.