Blomkålspudding
Blomkål är en fantastisk råvara som passar bra i en mängd olika sammanhang. Här har vi valt att rosta och sedan smaksätta med två höjdare, nämligen salvia och parmesan. Resultatet? En smakrik vegetarisk varmrätt som garanterat får dina matgäster på fall. Servera din pudding med råkostsallad.

Ingredienser
Blomkålspudding
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Steg 1
Blomkål
/kg
3.9 kg
0%
Margarin, flytande
/g
45.0 g
0%
Steg 2
Lök, tärnad
/g
240.0 g
0%
Margarin, flytande
/g
100.0 g
0%
MAIZENA Ekologisk Majsstärkelse 4 x 2,5 kg
/g
120.0 g
0%

Matlagningsgrädde
/ml
900.0 ml
0%
Vatten
/l
1.5 l
0%
Ost, cheddar
/g
150.0 g
0%
Knorr Grönsaksbuljong Ekologisk, pulver 1 x 5kg
/g
24.0 g
0%

Salt
/g
30.0 g
0%
Ägg
/stk
18.0 stk
0%
Salvia, torkad
/g
9.0 g
0%
Solrosfrön
/g
20.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Steg 1
-
Blomkål 3.9 kg
-
Margarin, flytande 45.0 g
Steg 2
-
Lök, tärnad 240.0 g
-
Margarin, flytande 100.0 g
-
Matlagningsgrädde 900.0 ml
-
Vatten 1.5 l
-
Ost, cheddar 150.0 g
-
Salt 30.0 g
-
Ägg 18.0 stk
-
Salvia, torkad 9.0 g
-
Solrosfrön 20.0 g
Förberedelser
-
Steg 1
- Dela blomkålen i buketter och skär ner stam och gröna blad i mindre delar.
- Blanda med 45 g matfett i ett GN bleck och rosta vid 175 grader i ca 15 minuter, tills blomkålen är mör och har fått färg.
-
Steg 2
- Sautera löken i resterande matfett tills den mjuknar. Tillsätt MAIZENA Ekologisk Majsstärkelse under omrörning. Tillsätt matlagningsgrädde och vatten gradvis under omrörning och sjud tills du får en tjock krämig sås.
- Smaksätt med parmesan, salvia, Knorr Umami, Knorr Ekologisk Grönsaksbuljong salt och peppar. Låt svalna, vispa ihop äggen och vänd ner dem i såsen. Toppa med solrosfrön.
- Smörj ett GN-bleck och baka av puddingen i ugn vid 160 grader tills den stannar (ca 40 minuter).