Blomkålspudding
Blomkål är en fantastisk råvara som passar i en mängd olika sammanhang. Här har vi dock valt att rosta den och kombinera med två andra höjdare, nämligen salvia och parmesan. Resultatet? En smakrik vegetarisk varmrätt som kommer att få dina matgäster på fall. Servera din pudding med en enkel råkostsallad.

Ingredienser
Steg 1
-
Blomkål 3.9 kg
-
Margarin, flytande 45.0 g
Steg 2
-
Lök, tärnad 240.0 g
-
Margarin, flytande 100.0 g
-
Matlagningsgrädde 900.0 ml
-
Vatten 1.5 l
-
Ost, cheddar 150.0 g
-
Salt 30.0 g
-
Ägg 18.0 stk
-
Salvia, torkad 9.0 g
-
Solrosfrön 20.0 g
Förberedelser
-
Steg 1
- Dela blomkålen i buketter och skär ner stam och gröna blad i mindre delar.
- Blanda med 45 g matfett i ett GN bleck och rosta vid 175 grader i ca 15 minuter, tills blomkålen är mör och har fått färg.
-
Steg 2
- Sautera löken i resterande matfett tills den mjuknar. Tillsätt MAIZENA Ekologisk Majsstärkelse under omrörning. Tillsätt matlagningsgrädde och vatten gradvis under omrörning och sjud tills du får en tjock krämig sås.
- Smaksätt med parmesan, salvia, Knorr Umami, Knorr Ekologisk Grönsaksbuljong salt och peppar. Låt svalna, vispa ihop äggen och vänd ner dem i såsen. Toppa med solrosfrön.
- Smörj ett GN-bleck och baka av puddingen i ugn vid 160 grader tills den stannar (ca 40 minuter).