Vit sparris och panerad ansjovis med vitlöksdipp
Sparris är en härlig vårprimör som blir extra god tillsammans med spröd ”ansjovisfrite” och grön vitlöksdipp.

Ingredienser
Gör så här
-
Sparris, vit 20.0 stk
-
Vatten 1.0 l
-
Ansjovis 1.0 stk
-
1 Bunt Bredbladig Persilja
-
HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L **30% RABATT** 500.0 g
-
Vitlök, elefant klyftor 5.0 stk
-
Bönor, lima 100.0 g
-
Vetemjöl 500.0 g
-
Ägg 2.0 stk
-
4 Dl Öl
-
Vatten 2.0 dl
-
Rapsolja 1.0 l
-
Salt 5.0 g
-
Socker 5.0 g
-
Äggvita (35g) 4.0 st
-
Frityrolja 2.0 l
Förberedelser
-
Gör så här
- Skala och pochera sparrisen i vatten med Knorr grönsaksbuljong.
- Kyl sparrisen och skär den i tre bitar och lägg dem på en diskhandduk.
- Skär purjolöken i tunna strimlor på längden och blanchera dem snabbt i buljongen.
- Placera dem också på diskhandduken.
- Stek vitlöken i ugnen i cirka 15 minuter på 160 graders ugnsvärme.
- Mixa de kokta limabönorna och vitlöken och låt svalna.
- Mixa vitlöks- och limabönspurén med Hellmann's majonnäs och smaka av med salt och peppar.
- Blanda mjöl, ägg, öl, vatten, olja, salt och socker och rör om ordentligt.
- Bind ihop sparris, ansjovis och persilja med purjolökssnöret.
- Värm oljan till 180 grader.
- Vispa äggvitorna och blanda dem med paneringen (måste vara gjort när stekningen ska påbörjas).
- Vänd sparrispaketen i paneringen och stek dem gyllene.
- Servera omedelbart med dippsåsen som du har förberett tidigare