Vit sparris och panerad ansjovis med vitlöksdipp
Sparris är en härlig vårprimör som blir extra god tillsammans med spröd ”ansjovisfrite” och grön vitlöksdipp.

Ingredienser
Vit sparris och panerad ansjovis med vitlöksdipp
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Sparris, vit
/stk
20.0 stk
0%
Vatten
/l
1.0 l
0%
Knorr Grönsaksbuljong, pulver 3 x 1,5 kg
/g
50.0 g
0%

Ansjovis
/stk
1.0 stk
0%
1 Bunt Bredbladig Persilja
/
0.0
0%
HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L **30% RABATT**
/g
500.0 g
0%
Vitlök, elefant klyftor
/stk
5.0 stk
0%
Bönor, lima
/g
100.0 g
0%
Vetemjöl
/g
500.0 g
0%
Ägg
/stk
2.0 stk
0%
4 Dl Öl
/
0.0
0%
Vatten
/dl
2.0 dl
0%
Rapsolja
/l
1.0 l
0%
Salt
/g
5.0 g
0%
Socker
/g
5.0 g
0%
Äggvita (35g)
/st
4.0 st
0%
Frityrolja
/l
2.0 l
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Sparris, vit 20.0 stk
-
Vatten 1.0 l
-
Ansjovis 1.0 stk
-
1 Bunt Bredbladig Persilja
-
HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L **30% RABATT** 500.0 g
-
Vitlök, elefant klyftor 5.0 stk
-
Bönor, lima 100.0 g
-
Vetemjöl 500.0 g
-
Ägg 2.0 stk
-
4 Dl Öl
-
Vatten 2.0 dl
-
Rapsolja 1.0 l
-
Salt 5.0 g
-
Socker 5.0 g
-
Äggvita (35g) 4.0 st
-
Frityrolja 2.0 l
Förberedelser
-
Gör så här
- Skala och pochera sparrisen i vatten med Knorr grönsaksbuljong.
- Kyl sparrisen och skär den i tre bitar och lägg dem på en diskhandduk.
- Skär purjolöken i tunna strimlor på längden och blanchera dem snabbt i buljongen.
- Placera dem också på diskhandduken.
- Stek vitlöken i ugnen i cirka 15 minuter på 160 graders ugnsvärme.
- Mixa de kokta limabönorna och vitlöken och låt svalna.
- Mixa vitlöks- och limabönspurén med Hellmann's majonnäs och smaka av med salt och peppar.
- Blanda mjöl, ägg, öl, vatten, olja, salt och socker och rör om ordentligt.
- Bind ihop sparris, ansjovis och persilja med purjolökssnöret.
- Värm oljan till 180 grader.
- Vispa äggvitorna och blanda dem med paneringen (måste vara gjort när stekningen ska påbörjas).
- Vänd sparrispaketen i paneringen och stek dem gyllene.
- Servera omedelbart med dippsåsen som du har förberett tidigare