Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Gör så här

  • Sparris, vit 20.0 stk
  • Vatten 1.0 l
  • Ansjovis 1.0 stk
  • 1 bunt bredbladig persilja
  • Vitlök, elefant klyftor 5.0 stk
  • Bönor, lima 100.0 g
  • Vetemjöl 500.0 g
  • Ägg 2.0 stk
  • 4 dl Öl
  • Vatten 2.0 dl
  • Rapsolja 1.0 l
  • Salt 5.0 g
  • Socker 5.0 g
  • Äggvita (35g) 4.0 st
  • Frityrolja 2.0 l
  1. Gör så här

    • Skala och pochera sparrisen i vatten med Knorr grönsaksbuljong.
    • Kyl sparrisen och skär den i tre bitar och lägg dem på en diskhandduk.
    • Skär purjolöken i tunna strimlor på längden och blanchera dem snabbt i buljongen.
    • Placera dem också på diskhandduken.
    • Stek vitlöken i ugnen i cirka 15 minuter på 160 graders ugnsvärme.
    • Mixa de kokta limabönorna och vitlöken och låt svalna.
    • Mixa vitlöks- och limabönspurén med Hellmann's majonnäs och smaka av med salt och peppar.
    • Blanda mjöl, ägg, öl, vatten, olja, salt och socker och rör om ordentligt.
    • Bind ihop sparris, ansjovis och persilja med purjolökssnöret.
    • Värm oljan till 180 grader.
    • Vispa äggvitorna och blanda dem med paneringen (måste vara gjort när stekningen ska påbörjas).
    • Vänd sparrispaketen i paneringen och stek dem gyllene.
    • Servera omedelbart med dippsåsen som du har förberett tidigare