Menu

Ingredienser

+

Till rotfruktslådan

  • Potatis, skalad 3.3 kg
  • Rotfruktstrimlor frysta 900.0 g
  • Kikärtor, torkade 400.0 g
  • Purjolök 471.0 g
  • Knorr Grönsaksbuljong, pulver 3 x 1,5 kg 25.0 g
  • Spiskummin 25.0 g
  • Salt Och Peppar
  • Solrosfrön 150.0 g
  • Matlagningsgrädde 1.7 l

Vid servering


Kikärtor och solroskärnor förhöjer näringsvärdet och smaken på denna gratäng. Riven rödbetssallad passar bra som tillbehör.

...

Förberedelser

  1. Till rotfruktslådan

    • Varva strimlad potatis och rotfruktstrimlorna med kikärtor och purjolök i bleck. Avsluta med potatis/rotfrukten.
    • Blanda samman matlagningsgrädde med buljong och spiskummin. Smaka av med salt och peppar.
    • Häll grädden över gratängen och rör om. Srö över solroskärnorna.
    • Grädda i 175°c i ca 80 minuter. Tiden kan variera från ugn till ugn! Kontrollera att potatisen är klar före servering.

  2. Vid servering

    • Blanda samman ingredienserna till dressingen och vändden i de rivna rödbetorna.
    • Servera nygräddadpotatis och rotfruktslåda med rödbetssallad.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny