Ingredienser
Till rotfruktslådan
-
Potatis, skalad 3.3 kg
-
Rotfruktstrimlor frysta 900.0 g
-
Kikärtor, torkade 400.0 g
-
Purjolök 471.0 g
-
Spiskummin malen 25.0 g
-
Salt och peppar
-
Solrosfrön 150.0 g
Vid servering
-
Rödbeta, skalade 1.7 kg
-
Vatten 1.0 dg
-
Rapsolja 0.5 dl
Förberedelser
-
Till rotfruktslådan
- Varva strimlad potatis och rotfruktstrimlorna med kikärtor och purjolök i bleck. Avsluta med potatis/rotfrukten.
- Blanda samman grädde med buljong och spiskummin. Smaka av med salt och peppar.
- Häll grädden över gratängen och rör om. Srö över solroskärnorna.
- Grädda i 175°c i ca 80 minuter. Tiden kan variera från ugn till ugn! Kontrollera att potatisen är klar före servering.
-
Vid servering
- Blanda samman ingredienserna till dressingen och vändden i de rivna rödbetorna.
- Servera nygräddadpotatis och rotfruktslåda med rödbetssallad.