Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Apfelstrudel med ingefära

  • Smördeg 500.0 g
  • Äpple, tärnat 500.0 g
  • Socker 100.0 g
  • Kanel malen 10.0 g
  • Mandel,krossad 100.0 g
  • Russin 80.0 g
  • Smör
  • Ägg, färska 50.0 g
  • Grädde eller gräddalternativ 400.0 ml
  1. Apfelstrudel med ingefära

    • Sätt ugnen på 200 grader och rosta mandeln i tio minuter, låt svalna innan den mixas grovt i en matberedare.
    • Skala, tärna och stek äpplen med smör på medelvärme ett par minuter så vätskan ångar bort lite. Tilsätt socker, mandel, kanel och rusin och stek nån minut till. Låt svalna.
    • Rulla ut degen och kavla den, så att den blir lite tunnare.
    • Lägg hälften av fyllningen längs långsidan i mitten av degen. Ta ena änden och sträck degen över fyllningen så den ligger tight.
    • Pensla med lättvispat ägg på övre långsidan och tryck till hela vägen. Skär bort överbliven deg. Pensla paketet och grädda av på 200 grader i ca 20 minuter. Låt den svalna.
    • Pudra på med florsocker och skär upp portionsbitar och servera med vispad grädde.