Ingredienser
Apfelstrudel med ingefära
-
Smördeg 500.0 g
-
Äpple, tärnat 500.0 g
-
Socker 100.0 g
-
Kanel malen 10.0 g
-
Mandel,krossad 100.0 g
-
Russin 80.0 g
-
Milda Flytande Margarin 4 x 2,5 L 50.0 g
-
Ägg, färska 50.0 g
Förberedelser
-
Apfelstrudel med ingefära
- Sätt ugnen på 200 grader och rosta mandeln i tio minuter, låt svalna innan den mixas grovt i en matberedare.
- Skala, tärna och stek äpplen med Milda Flytande Margarin på medelvärme ett par minuter så vätskan ångar bort lite. Tilsätt socker, mandel, kanel och rusin och stek nån minut till. Låt svalna.
- Rulla ut degen och kavla den, så att den blir lite tunnare.
- Lägg hälften av fyllningen längs långsidan i mitten av degen. Ta ena änden och sträck degen över fyllningen så den ligger tight.
- Pensla med lättvispat ägg på övre långsidan och tryck till hela vägen. Skär bort överbliven deg. Pensla paketet och grädda av på 200 grader i ca 20 minuter. Låt den svalna.
- Pudra på med florsocker och skär upp portionsbitar och servera med vispadRama Visp 31%.