Menu

Ingredienser

+

Apfelstrudel med ingefära


Vad är en Oktoberfest utan apfelstrudel. Här med en tvist av ingefära. 

...

Förberedelser

  1. Apfelstrudel med ingefära

    • Sätt ugnen på 200 grader och rosta mandeln i tio minuter, låt svalna innan den mixas grovt i en matberedare.
    • Skala, tärna och stek äpplen med smör på medelvärme ett par minuter så vätskan ångar bort lite. Tilsätt socker, mandel, kanel och rusin och stek nån minut till. Låt svalna.
    • Rulla ut degen och kavla den, så att den blir lite tunnare.
    • Lägg hälften av fyllningen längs långsidan i mitten av degen. Ta ena änden och sträck degen över fyllningen så den ligger tight.
    • Pensla med lättvispat ägg på övre långsidan och tryck till hela vägen. Skär bort överbliven deg. Pensla paketet och grädda av på 200 grader i ca 20 minuter. Låt den svalna.
    • Pudra på med florsocker och skär upp portionsbitar och servera med vispad grädde.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny