Apfelstrudel med ingefära
Vad är en Oktoberfest utan apfelstrudel. Här med en tvist av ingefära.

Ingredienser
Apfelstrudel med ingefära
-
Smördeg 500.0 g
-
Äpple, tärnat 500.0 g
-
Socker 100.0 g
-
Kanel malen 10.0 g
-
Mandel,krossad 100.0 g
-
Russin 80.0 g
-
Smör
-
Ägg, färska 50.0 g
-
Grädde eller gräddalternativ 400.0 ml
Förberedelser
-
Apfelstrudel med ingefära
- Sätt ugnen på 200 grader och rosta mandeln i tio minuter, låt svalna innan den mixas grovt i en matberedare.
- Skala, tärna och stek äpplen med smör på medelvärme ett par minuter så vätskan ångar bort lite. Tilsätt socker, mandel, kanel och rusin och stek nån minut till. Låt svalna.
- Rulla ut degen och kavla den, så att den blir lite tunnare.
- Lägg hälften av fyllningen längs långsidan i mitten av degen. Ta ena änden och sträck degen över fyllningen så den ligger tight.
- Pensla med lättvispat ägg på övre långsidan och tryck till hela vägen. Skär bort överbliven deg. Pensla paketet och grädda av på 200 grader i ca 20 minuter. Låt den svalna.
- Pudra på med florsocker och skär upp portionsbitar och servera med vispad grädde.