Apfelstrudel med ingefära
Vad är en Oktoberfest utan apfelstrudel. Här med en tvist av ingefära.

Ingredienser
Apfelstrudel med ingefära
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Apfelstrudel med ingefära
Smördeg
/g
500.0 g
0%
Äpple, tärnat
/g
500.0 g
0%
Socker
/g
100.0 g
0%
Kanel malen
/g
10.0 g
0%
Mandel,krossad
/g
100.0 g
0%
Russin
/g
80.0 g
0%
Knorr Professional Ingefära kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
20.0 g
0%

Smör
/kg
0.0 kg
0%
Ägg, färska
/g
50.0 g
0%
Grädde eller gräddalternativ
/ml
400.0 ml
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Apfelstrudel med ingefära
-
Smördeg 500.0 g
-
Äpple, tärnat 500.0 g
-
Socker 100.0 g
-
Kanel malen 10.0 g
-
Mandel,krossad 100.0 g
-
Russin 80.0 g
-
Smör
-
Ägg, färska 50.0 g
-
Grädde eller gräddalternativ 400.0 ml
Förberedelser
-
Apfelstrudel med ingefära
- Sätt ugnen på 200 grader och rosta mandeln i tio minuter, låt svalna innan den mixas grovt i en matberedare.
- Skala, tärna och stek äpplen med smör på medelvärme ett par minuter så vätskan ångar bort lite. Tilsätt socker, mandel, kanel och rusin och stek nån minut till. Låt svalna.
- Rulla ut degen och kavla den, så att den blir lite tunnare.
- Lägg hälften av fyllningen längs långsidan i mitten av degen. Ta ena änden och sträck degen över fyllningen så den ligger tight.
- Pensla med lättvispat ägg på övre långsidan och tryck till hela vägen. Skär bort överbliven deg. Pensla paketet och grädda av på 200 grader i ca 20 minuter. Låt den svalna.
- Pudra på med florsocker och skär upp portionsbitar och servera med vispad grädde.