Vegetarisk hamburgare från Skandinavien med rostad morot och korngryn
Korngryn odlas ganska långt norrut och är ett utmärkt alternativ att ha i vegetariska färsrätter.

Ingredienser
Vegetarisk hamburgare från Skandinavien med rostad morot och korngryn
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Picklad rödlök
Rödlök, skivad
/g
400.0 g
0%
WINBORGS Ättiksprit 12% , 8 x 0,5 L
/ml
100.0 ml
0%

Socker
/g
200.0 g
0%
Vatten
/ml
200.0 ml
0%
Salt
/g
6.0 g
0%
Semitorkad tomat
Tomater
/g
400.0 g
0%
Olja, oliv
/ml
10.0 ml
0%
Salt
/g
10.0 g
0%
Burgare
Potatis, skalad
/g
375.0 g
0%
Morot
/g
250.0 g
0%
Lök, gul
/g
125.0 g
0%
Korngryn
/g
750.0 g
0%
KNORR Brynt Lökfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
10.0 g
0%

KNORR Svampfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
10.0 g
0%

MAIZENA Snowflake, modifierad stärkelse 1 x 10 kg
/g
25.0 g
0%

Bovetekross, rostat
/g
400.0 g
0%
HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 10 kg
/g
200.0 g
0%

Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Picklad rödlök
-
Rödlök, skivad 400.0 g
-
Socker 200.0 g
-
Vatten 200.0 ml
-
Salt 6.0 g
Semitorkad tomat
-
Tomater 400.0 g
-
Olja, oliv 10.0 ml
-
Salt 10.0 g
Burgare
-
Potatis, skalad 375.0 g
-
Morot 250.0 g
-
Lök, gul 125.0 g
-
Korngryn 750.0 g
-
Bovetekross, rostat 400.0 g
Förberedelser
-
Picklad rödlök
- Blanda hälften av vattnet med sockret, värm och rör om tills sockret löst sig, låt svalna och ha i resten av vattnet och WINBORGS Ättiksprit 12%.
- Slå vätskan över rödlöken, gör den helst dagen innan. Förvara kylt.
-
Semitorkad tomat
- Klyfta tomater och blanda med olivolja, salt och svartpepper.
- Lägg upp i en ugnsfast form och baka av på 60 grader i ca 4-5 timmar. Enklast är över natten. Tiden kan kortas ned om temperaturen höjs men då släpper tomaterna mer vätska.
-
Burgare
- Sätt ugnen på 230 grader.
- Skala morot och skär den grovt. Likadant med lök och potatis.
- Rosta potatis, morot och lök så den är mjuk rakt igenom och har ordentligt med färg.
- Koka korngrynen enligt förpackningens instruktioner.
- Mixapotatis, morot och lökgrovt.
- Blanda i resten av ingredienserna och låt stå ett par minuter så MAIZENA Snowflake får suga åt sig vätska.
- Panera i krossat bovete och stek i Milda Flytande Margarin så ytan blir krispig och får en gyllenbrun färg.