Ingredienser
Fyllning
-
Milda Flytande Margarin 4 x 2,5 L 30.0 g
-
Lök, gul 100.0 g
-
Morötter 200.0 g
-
Potatis, skalad 200.0 g
-
Zucchini, courgette 200.0 g
-
Vatten 3.0 dl
-
Spenat 50.0 g
-
Citron, juice färskpressad 10.0 g
Paprika-färskost
-
Salt 3.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 2.0 g
Börek
-
Phillodeg 450.0 g
-
Milda Flytande Margarin 4 x 2,5 L 100.0 g
Förberedelser
-
Fyllning
- Skär grönsakerna i små tärningar. Fräs först löken, morötterna och potatisen i Milda Flytande Margarin i fem minuter.
- Tillsätt zucchini, Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré, Knorr Grönsaksfond och vatten. Koka tills all vätska har kokat in.
- Tillsätt spenat och smaksätt med citronsaft, salt och peppar.
-
Paprika-färskost
- Vispa Crème Bonjour Softspread Naturell,Rama Visp 31% och Knorr Professional Paprika kryddpuré till en skummig puré. Krydda med salt och peppar.
- Ha i purén i en sprits och ställ in i kylskåpet i väntan på servering.
-
Börek
- Tina filodegen i förpackningen i rumstemperatur i cirka en timme. Ta en degplatta från förpackningen och smöra hela med Milda Flytande Margarin.
- Lägg en degplatta till ovanpå den första och smöra hela med Milda Flytande Margarin.
- Skär degplattan i fyra rektanglar. Lägg en dryg matsked fyllning på varje platta och vik den till formen av en triangel.
- Lägg de färdiga trianglarna på en plåt och smöra återigen lätt. Frys in dem om du inte ska grädda dem direkt. Om du vill kan du även använda smördeg.
- Grädda i ugnen i 220 grader i 12 minuter eller tills de fått färg på ytan. Servera böreken med färskost, färska örter och sallad.