Ugnsbakad fisk med rostad blomkål, ärtor och dragon
Rostad blomkål, ärtor, ugnsbakad fisk, krämig dragonsås och rostad frömix kommer man långt med. Servera med kokt potatis och en fräsch grönsallad.

Ingredienser
Ugnsbakad fisk med rostad blomkål, ärtor och dragon
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Vatten
/l
1.2 l
0%
Grädde eller gräddalternativ
/ml
300.0 ml
0%
Knorr Grönsaksbuljong lågsalt 3x1kg
/g
20.0 g
0%

MAIZENA Ekologisk Majsstärkelse 4 x 2,5 kg
/g
50.0 g
0%

Vatten
/g
50.0 g
0%
Vinäger, dragon
/ml
5.0 ml
0%
Dragon, torkad
/g
2.0 g
0%
Ost, parmesan riven
/g
50.0 g
0%
Salt
/g
5.0 g
0%
Margarin, flytande
/g
20.0 g
0%
Blomkål, i buketter
/kg
1.0 kg
0%
Ärtor, gröna frusna
/g
500.0 g
0%
Rapsolja
/ml
5.0 ml
0%
Frömix, solros,pumpa och melon
/g
50.0 g
0%
Vid servering
Torsk, filé
/g
1.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Vatten 1.2 l
-
Grädde eller gräddalternativ 300.0 ml
-
Vatten 50.0 g
-
Vinäger, dragon 5.0 ml
-
Dragon, torkad 2.0 g
-
Ost, parmesan riven 50.0 g
-
Salt 5.0 g
-
Margarin, flytande 20.0 g
-
Blomkål, i buketter 1.0 kg
-
Ärtor, gröna frusna 500.0 g
-
Rapsolja 5.0 ml
-
Frömix, solros,pumpa och melon 50.0 g
Vid servering
-
Torsk, filé 1.0 g
Förberedelser
-
Gör så här
- Koka upp vatten, Knorr Grönsaksbuljong och grädde. Red av med MAIZENA utblandat i vatten. Smaksätt med dragon, dragonvinäger, parmesan och salt. Lås såsen sjuda i 5 minuter.
- Blanda med 20 g matfett i ett GN bleck och rosta vid 175 grader i ca 15 minuter tills blomkålen är mör och har fått färg. Blanda blomkål med ärtor.
- Rosta fröna i oljan, antingen i ugn eller på pannan. Smaksätt med salt.
-
Vid servering
- Krydda fisken och ånga den tills innertemperaturen håller 49 grader. Värm såsen och slå den över fisken. Servera tillsamman med varma grönsaker och rostad frömix.