Ugnsbakad fisk med rostad blomkål, ärtor och dragon
Rostad blomkål, ärtor, ugnsbakad fisk, krämig dragonsås och rostad frömix kommer man långt med. Servera med kokt potatis och en fräsch grönsallad.

Ingredienser
Gör så här
-
Vatten 1.2 l
-
Grädde eller gräddalternativ 300.0 ml
-
Vatten 50.0 g
-
Vinäger, dragon 5.0 ml
-
Dragon, torkad 2.0 g
-
Ost, parmesan riven 50.0 g
-
Salt 5.0 g
-
Margarin, flytande 20.0 g
-
Blomkål, i buketter 1.0 kg
-
Ärtor, gröna frusna 500.0 g
-
Rapsolja 5.0 ml
-
Frömix, solros,pumpa och melon 50.0 g
Vid servering
-
Torsk, filé 1.0 g
Förberedelser
-
Gör så här
- Koka upp vatten, Knorr Grönsaksbuljong och grädde. Red av med MAIZENA utblandat i vatten. Smaksätt med dragon, dragonvinäger, parmesan och salt. Lås såsen sjuda i 5 minuter.
- Blanda med 20 g matfett i ett GN bleck och rosta vid 175 grader i ca 15 minuter tills blomkålen är mör och har fått färg. Blanda blomkål med ärtor.
- Rosta fröna i oljan, antingen i ugn eller på pannan. Smaksätt med salt.
-
Vid servering
- Krydda fisken och ånga den tills innertemperaturen håller 49 grader. Värm såsen och slå den över fisken. Servera tillsamman med varma grönsaker och rostad frömix.