Menu

Ingredienser

+

Gör så här

  • Räkor, skalade i saltlake 700.0 g
  • Lake, saltlake från räkorna 60.0 g
  • HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L 200.0 g
  • Crème Fraiche 75.0 g
  • Citron, juice färskpressad 2.0 msk
  • Dill, hackad 0.5 dl
  • Rödlök, hackad 25.0 g
  • Pepparrot, fint riven 10.0 g
  • Formfranska, skivor 10.0 st
  • Rapsolja 2.0 msk
  • Smör 30.0 g
  • Löjrom 100.0 g
  • Dill 15.0 g
  • Citron 2.0 st

En av våra mest kända och älskade mackor som passar på såväl nyårsfesten som studentfesten. I den här varianten har vi adderat lite Knorr Cold Base Stärkelse/Redning för att hålla konsistens och maxa volym och smak.

...

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Blanda räkorna med räkspadet, HELLMANN’S Real Majonnäs, citronsaft, crème fraiche och rödlök. Tillsätt Knorr Cold Base och rör om noga. Vänd ner dill och låt skagenröran reda/dra i 30 minuter. 
    • Värm oljan i en stekpanna på medelhög värme och tillsätt smör. När det tystnar så lägg i brödskivorna. Vänd brödet efter 15 sekunder. Stek klart och dela brödet på mitten.
    • Fördela röran på tallrikarna. Toppa med löjrom och plockad dill. Garnera med citronklyfta och servera det nystekta brödet vid sidan om.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny