Te gravadlax med anis, fänkål & dill
Gravad lax hör julen till, här en godnytolkning på en gammal klassiker.

Ingredienser
Te gravadlax med anis, fänkål & dill
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Lax, filé
/g
500.0 g
0%
Socker
/g
100.0 g
0%
Salt, grovt
/g
50.0 g
0%
Pukka Örtte Feel new EKO 4 x 20 p, påsar
/stk
3.0 stk
0%

Kardemumma, hela, nymald
/g
1.0 g
0%
Citron, skal av 1/2 citron
/st
1.0 st
0%
Dill, färsk
/cl
20.0 cl
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Lax, filé 500.0 g
-
Socker 100.0 g
-
Salt, grovt 50.0 g
-
Kardemumma, hela, nymald 1.0 g
-
Citron, skal av 1/2 citron 1.0 st
-
Dill, färsk 20.0 cl
Förberedelser
-
Gör så här
- Blanda socker, salt, te, citronskal och kardemumma.
- Gnid in laxen med blandningen och täck med hackad färsk dill.
- Täck över laxen och låt den stå i rums temperatur i två timmar så att gravningen kommer igång. Kyl laxen och grava 1-2 dygn, vänd den några gånger under tiden.
- Vid servering: Skrapa av lite dill och kryddor och skiva laxen.
- Servera med citron