Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Blötlägg bönorna

  • Svarta bönor, torkade 250.0 g

Svart böngryta

  • Rödlök, tärnad 150.0 g
  • Chili, röd urkärnad hackad 12.0 g
  • Milda Flytande Mjölkfritt Margarin 4 x 2,5 L 30.0 g
  • Vitlök, klyfta riven 15.0 g
  • Sötpotatis, skalad tärnad 350.0 g
  • Potatis, fast tärnad 3x3 cm 225.0 g
  • Morot, skalad skivad 150.0 g
  • Paprika, röd tärnad 116.0 g
  • Knorr Tomatino 4 x 3 kg 175.0 g
  • Vatten 150.0 ml
  • Koriander, färsk hackad 40.0 g
  • Lagerblad 2.0 st
  • Knorr Umami 3 x 1 kg 15.0 g

Mangosalsa

  • Mango, tärnad 250.0 g
  • Morot, tärnad 100.0 g
  • Stjälkselleri, tärnad 111.0 g
  • Apelsin, filé 150.0 g
  • Chili, grön tärnad 10.0 g
  • HELLMANN'S Citrus Vinaigrette, 6 x 1L 30.0 ml
  • Salt 5.0 g
  • Vitpeppar malen 2.0 g
  1. Blötlägg bönorna

    • Blötlägg bönorna över natten. Häll av vattnet genom ett durkslag.
  2. Svart böngryta

    • Häll bönorna i en kastrull, täck med vatten och koka upp. Sänk värmen till låg och sjud bönorna mjuka under lock.
    • Slå av vatten från bönorna, men spara kokvattnet. Ta undan ⅔ och mixa den återstående tredjedelen med bönspadet. Blanda resterande bönor med bönmixet.
    • Fräs löken och chilin i hälften av Milda Såsbas i 5 minuter tills löken är transparant. Vänd ner kryddpuré vitlök och blanda samman med bönorna.
    • Fräs morot, sötpotatis, potatis och paprika i resten av såsbasen tills grönsakerna börjar bli mjuka. Tillsätt bönorna, Knorr Tomatino, vatten, lagerblad och Knorr Umami.
    • Koka upp, sänk värmen till låg och sjud alltsammans tills grönsakerna är helt mjuka och smaken mustig, ca 20 minuter.
  3. Mangosalsa

    • Blanda samtliga ingredienser. Ställ i kyl till servering
  4. Till servering

    • Servera grytan med kyld mangosalsa.