+

Blötlägg bönorna

  • Svarta bönor, torkade 250 g

Svart böngryta

Mangosalsa

  1. Blötlägg bönorna

    • Blötlägg bönorna över natten. Häll av vattnet genom ett durkslag.

  2. Svart böngryta

    • Häll bönorna i en kastrull, täck med vatten och koka upp. Sänk värmen till låg och sjud bönorna mjuka under lock.
    • Slå av vatten från bönorna, men spara kokvattnet. Ta undan ⅔ och mixa den återstående tredjedelen med bönspadet. Blanda resterande bönor med bönmixet.
    • Fräs löken och chilin i hälften av Milda Såsbas i 5 minuter tills löken är transparant. Vänd ner kryddpuré vitlök och blanda samman med bönorna.
    • Fräs morot, sötpotatis, potatis och paprika i resten av såsbasen tills grönsakerna börjar bli mjuka. Tillsätt bönorna, Knorr Tomatino, vatten, lagerblad och Knorr Umami.
    • Koka upp, sänk värmen till låg och sjud alltsammans tills grönsakerna är helt mjuka och smaken mustig, ca 20 minuter.

  3. Mangosalsa

    • Blanda samtliga ingredienser. Ställ i kyl till servering

  4. Till servering

    • Servera grytan med kyld mangosalsa.

+

Continue

Title

Bullet Point text