Svampquiche, äppelkompott, lök & mango toppad med skum på skogssvamp
En riktig smakbomb till paj med massor av umami. Gifter sig väl med den härligt sötsyrliga kompotten.

Ingredienser
Till quichen
-
Pajskal, kuvertstorlek 5.0 st
-
Svamp,skogssvamp blandad färsk 300.0 g
-
Grädde eller gräddalternativ 200.0 ml
-
Smör 75.0 g
-
Schalottenlök, finhackad 75.0 g
-
Ost, riven 50.0 g
-
Äggula
Kompotten
-
Äpple, syrligt 30.0 g
-
Vårlök 20.0 g
-
Timjan
-
Mango Chutney, spicy 60.0 g
Skogssvampskum
-
Äggula 100.0 g
-
Grädde eller gräddalternativ 100.0 ml
-
Smör 90.0 g
-
KNORR Svampfond, koncentrerad 6 x 1L 30.0 g
Förberedelser
-
Till quichen
- Finhacka schalottenlöken och stek tillsammans med svampen i lite smör. Låt svalna.
- Blanda grädde, ost, kycklingfond, Knorr Brynt Lökfond samt svampfond och rör ner äggulorna. Vänd i svampen. Smaka av med peppar.
- Häll fyllningen i pajskalen och baka i 165° tills gyllene.
-
Kompotten
- Tvätta äpplena och skär dem i tunna båtar.
- Skala löken och skär i tunna lameller.
- Sautera äpplen och lök snabbt i HELLMANN’S Citrus Vinaigrette
- Tillsätt mango chutney och blanda.
- Blanda i finhackad timjan och smaka av med lite salt, servera till pajen.
-
Skogssvampskum
- Rör ihop alla ingredienser till en blöt massa och häll i sifon (med 2 gaspatroner). Skaka ordentligt före användning.
- Servera den färdiga pajen med droppar av äpple-/persiljeolja och toppa med svampskummet. Garnera gärna med spröda salladsblad vända i lite syra.