Svampquiche, äppelkompott, lök & mango toppad med skum på skogssvamp
En riktig smakbomb till paj med massor av umami. Gifter sig väl med den härligt sötsyrliga kompotten.

Ingredienser
Svampquiche, äppelkompott, lök & mango toppad med skum på skogssvamp
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Till quichen
Pajskal, kuvertstorlek
/st
5.0 st
0%
Svamp,skogssvamp blandad färsk
/g
300.0 g
0%
Grädde eller gräddalternativ
/ml
200.0 ml
0%
Smör
/g
75.0 g
0%
Schalottenlök, finhackad
/g
75.0 g
0%
Knorr Kycklingfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
10.0 g
0%

KNORR Brynt Lökfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
10.0 g
0%

KNORR Svampfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
10.0 g
0%

Ost, riven
/g
50.0 g
0%
Äggula
/g
0.0 g
0%
Kompotten
Äpple, syrligt
/g
30.0 g
0%
Vårlök
/g
20.0 g
0%
HELLMANN'S Citrus Vinaigrette, 6 x 1L
/ml
200.0 ml
0%

Timjan
/g
0.0 g
0%
Mango Chutney, spicy
/g
60.0 g
0%
Skogssvampskum
Äggula
/g
100.0 g
0%
Grädde eller gräddalternativ
/ml
100.0 ml
0%
Smör
/g
90.0 g
0%
KNORR Svampfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
30.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Till quichen
-
Pajskal, kuvertstorlek 5.0 st
-
Svamp,skogssvamp blandad färsk 300.0 g
-
Grädde eller gräddalternativ 200.0 ml
-
Smör 75.0 g
-
Schalottenlök, finhackad 75.0 g
-
Ost, riven 50.0 g
-
Äggula
Kompotten
-
Äpple, syrligt 30.0 g
-
Vårlök 20.0 g
-
Timjan
-
Mango Chutney, spicy 60.0 g
Skogssvampskum
-
Äggula 100.0 g
-
Grädde eller gräddalternativ 100.0 ml
-
Smör 90.0 g
-
KNORR Svampfond, koncentrerad 6 x 1L 30.0 g
Förberedelser
-
Till quichen
- Finhacka schalottenlöken och stek tillsammans med svampen i lite smör. Låt svalna.
- Blanda grädde, ost, kycklingfond, Knorr Brynt Lökfond samt svampfond och rör ner äggulorna. Vänd i svampen. Smaka av med peppar.
- Häll fyllningen i pajskalen och baka i 165° tills gyllene.
-
Kompotten
- Tvätta äpplena och skär dem i tunna båtar.
- Skala löken och skär i tunna lameller.
- Sautera äpplen och lök snabbt i HELLMANN’S Citrus Vinaigrette
- Tillsätt mango chutney och blanda.
- Blanda i finhackad timjan och smaka av med lite salt, servera till pajen.
-
Skogssvampskum
- Rör ihop alla ingredienser till en blöt massa och häll i sifon (med 2 gaspatroner). Skaka ordentligt före användning.
- Servera den färdiga pajen med droppar av äpple-/persiljeolja och toppa med svampskummet. Garnera gärna med spröda salladsblad vända i lite syra.