Svalbard - Rödbetssoppa med torsk och fraiche
Svalbard betyder kall kant på fornnordiska. Där finns orörd natur och med det kalla klimatet trivs isbjörnen där. Närheten till Ryssland präglar maten, som här i en rödbetssoppa med torsk.

Ingredienser
Svalbard - Rödbetssoppa med torsk och fraiche
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Rödbetssoppa
Rödbetor, rivena
/kg
1.5 kg
0%
Rödlök, tärnad
/g
20.0 g
0%
Smöreller margarin
/g
30.0 g
0%
Knorr Grönsaksfond, koncentrerad 6 x 1 L
/g
30.0 g
0%

Knorr Kryddpasta Vitlök 2 x 0,34 kg
/g
15.0 g
0%

Lagerblad
/st
2.0 st
0%
Timjan, torkad
/g
5.0 g
0%
Fisken
Torsk, filé
/g
526.0 g
0%
Vid servering
Citron, juice färskpressad
/g
20.0 g
0%
Citron, zest av
/g
10.0 g
0%
Crème Fraiche
/g
500.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Rödbetssoppa
-
Rödbetor, rivena 1.5 kg
-
Rödlök, tärnad 20.0 g
-
Smöreller margarin 30.0 g
-
Lagerblad 2.0 st
-
Timjan, torkad 5.0 g
Fisken
-
Torsk, filé 526.0 g
Vid servering
-
Citron, juice färskpressad 20.0 g
-
Citron, zest av 10.0 g
-
Crème Fraiche 500.0 g
Förberedelser
-
Rödbetssoppa
- Fräs rödbetorna och löken i smör i en kastrull. Häll över Knorr Grönsaksfond och tillsätt Knorr Kryddpasta, lagerblad och timjan. Koka upp, sänk värmen till låg och sjud tills betorna är mjuka.
-
Fisken
- Värm ugnen till 100°. Skär torsken i portionsbitar och lägg på bleck. Strö över salt och baka fisken i ugnen till innertemperatur 40°.
-
Vid servering
- Ta upp lagerbladen ur soppan, rör ner citronsaften och citronskalet, och mixa den slät. Servera fisken i soppan och toppa med creme fraiche.