Svalbard - Rödbetssoppa med torsk och fraiche
Svalbard betyder kall kant på fornnordiska. Där finns orörd natur och med det kalla klimatet trivs isbjörnen där. Närheten till Ryssland präglar maten, som här i en rödbetssoppa med torsk.

Ingredienser
Rödbetssoppa
-
Rödbetor, rivena 1.5 kg
-
Rödlök, tärnad 20.0 g
-
Smöreller margarin 30.0 g
-
Lagerblad 2.0 st
-
Timjan, torkad 5.0 g
Fisken
-
Torsk, filé 526.0 g
Vid servering
-
Citron, juice färskpressad 20.0 g
-
Citron, zest av 10.0 g
-
Crème Fraiche 500.0 g
Förberedelser
-
Rödbetssoppa
- Fräs rödbetorna och löken i smör i en kastrull. Häll över Knorr Grönsaksfond och tillsätt Knorr Kryddpasta, lagerblad och timjan. Koka upp, sänk värmen till låg och sjud tills betorna är mjuka.
-
Fisken
- Värm ugnen till 100°. Skär torsken i portionsbitar och lägg på bleck. Strö över salt och baka fisken i ugnen till innertemperatur 40°.
-
Vid servering
- Ta upp lagerbladen ur soppan, rör ner citronsaften och citronskalet, och mixa den slät. Servera fisken i soppan och toppa med creme fraiche.