Ingredienser
Stekta gröna tomater
-
Tomater, gröna 1.0 kg
-
Filmjölk 300.0 ml
-
Polenta 200.0 g
-
Salt 7.0 g
-
Svartpeppar, malen
Dipsås
-
KNORR Kycklingfond, koncentrerad 6 x 1L, Utgår v 5 2017, Ersätts av 49026101 15.0 g
Förberedelser
-
Stekta gröna tomater
- Skär tomaterna i halvcentimetertjocka skivor.
- Vispa ihop filmjölk och Knorr PROFESSIONAL Rökt Chilipuré i en skål och ställ den åt sidan.
- Blanda polenta, Knorr Umami, salt och peppar.
- Doppa tomatskivorna i filmjölksblandningen och vänd dem sedan i polentablandningen.
- Fritera tomaterna tills de blir mjuka och gyllengula och lägg över dem på ett galler.
- Strö eventuellt salt eller grillkrydda över tomaterna.
-
Dipsås
- Vispa ihop ingredienserna till dipsåsen och smaksätt med peppar.