Stekta gröna tomater
Stekta gröna tomater blev en allmänt känd rätt efter filmen Stekta gröna tomater. Dessförinnan var stekta gröna tomater en rätt som tillagades i Sydstaterna för att ta vara på de sista tomaterna som inte hann mogna.

Ingredienser
Stekta gröna tomater
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Stekta gröna tomater
Tomater, gröna
/kg
1.0 kg
0%
Filmjölk
/ml
300.0 ml
0%
Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
25.0 g
0%

Polenta
/g
200.0 g
0%
Salt
/g
7.0 g
0%
Svartpeppar
/g
0.0 g
0%
Dipsås
HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L **30% RABATT**
/g
180.0 g
0%
Knorr Kycklingfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
15.0 g
0%

Knorr Professional Paprika kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
40.0 g
0%

Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Stekta gröna tomater
-
Tomater, gröna 1.0 kg
-
Filmjölk 300.0 ml
-
Polenta 200.0 g
-
Salt 7.0 g
-
Svartpeppar
Dipsås
-
HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L **30% RABATT** 180.0 g
Förberedelser
-
Stekta gröna tomater
- Skär tomaterna i halvcentimetertjocka skivor.
- Vispa ihop filmjölk och Knorr PROFESSIONAL Rökt Chilipuré i en skål och ställ den åt sidan.
- Blanda polenta, Knorr Umami, salt och peppar.
- Doppa tomatskivorna i filmjölksblandningen och vänd dem sedan i polentablandningen.
- Fritera tomaterna tills de blir mjuka och gyllengula och lägg över dem på ett galler.
- Strö eventuellt salt eller grillkrydda över tomaterna.
-
Dipsås
- Vispa ihop ingredienserna till dipsåsen och smaksätt med peppar.