Steambuns (BAO)
Detta är en variant på kinesiskt ångbröd mantou. Fyll dessa bullar med bakadfläsksida eller gravadlax.
/main-header.jpg)
Ingredienser
Steambuns (BAO)
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Steambuns (BAO)
Rapsolja
/g
90.0 g
0%
Mjölk, färsk
/g
330.0 g
0%
Aktiv torrjäst
/g
15.0 g
0%
Vetemjöl
/g
720.0 g
0%
Socker
/g
70.0 g
0%
Salt(1)
/g
10.0 g
0%
Bakpulver
/g
4.0 g
0%
Lite Matolja Att Pensla Med.
/
0.0
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Steambuns (BAO)
-
Rapsolja 90.0 g
-
Mjölk, färsk 330.0 g
-
Aktiv torrjäst 15.0 g
-
Vetemjöl 720.0 g
-
Socker 70.0 g
-
Salt(1) 10.0 g
-
Bakpulver 4.0 g
-
Lite Matolja Att Pensla Med.
Förberedelser
-
Steambuns (BAO)
- Värm mjölken och olja till ca 40 grader.
- Sikta de torra ingredienserna i en medelstor skål, därefter vispa blandningen snabb med en visp för att blanda allt.
- Fäst degkrok på din degblandare och Börja blanda på låg hastighet. Tillsätt långsamt torra ingredienser, en sked i taget .
- Låt knåda degen i 10 min,
- Ta upp degen ur skålen, forma till en boll, och ställ åt sidan. Smörj den nedre delen av skålen med non stick spray eller olja, lägg degen i skålen och täck med plastfilm.
- Låt degen till jäsa i rumstemperatur till dubbel storlek, ca 1 timma.
- Kavla ut degen på en ren yta tills ungefär 6 mm tjock. Använd en stans ring, stansa ut enskilda bullar. Pensla bullarna försiktigt med olja för att förhindra att sidor inte fastnar i varandra. Vik varje bulle över i en halvcirkel, Nyp försiktigt där kanterna möts. Med din kavel, rulla bullarna igen, försiktigt för att jämna ut ytan på dem.
- Låt bullarna jäsa 30 minuter.
- Värm upp vatten i en stor kastrull på spisen tills det kokar. Under tiden lägga bakplåtspapper på din arbetsyta och skär ut en cirkel till din ångkokare korg. Formen behöver inte vara super exakt.
- Ställ en plåt med papper på sidan av spisen. Placera försiktigt ångkokaren på kastrullen med kokande vatten och låt ånga 5-10 minuter. lägg ångkokta bullar på plåten och täck med en handduk tills dom ska serveras.