Menu

Ingredienser

+

Steambuns (BAO)

  • Rapsolja 90.0 g
  • Mjölk, färsk 330.0 g
  • Aktiv torrjäst 15.0 g
  • Vetemjöl 720.0 g
  • Socker 70.0 g
  • Salt(1) 10.0 g
  • Bakpulver 4.0 g
  • Lite Matolja Att Pensla Med.

Detta är en variant på kinesiskt ångbröd  mantou. Fyll dessa bullar med bakadfläsksida eller gravadlax.

...

Förberedelser

  1. Steambuns (BAO)

    • Värm mjölken och olja till ca 40 grader.
    • Sikta de torra ingredienserna i en medelstor skål, därefter vispa blandningen snabb med en visp för att blanda allt.
    • Fäst degkrok på din degblandare och Börja blanda på låg hastighet. Tillsätt långsamt torra ingredienser, en sked i taget .
    • Låt knåda degen i 10 min,
    • Ta upp degen ur skålen, forma till en boll, och ställ åt sidan. Smörj den nedre delen av skålen med non stick spray eller olja, lägg degen i skålen och täck med plastfilm. 
    • Låt degen till jäsa i rumstemperatur till dubbel storlek, ca 1 timma.
    • Kavla ut degen på en ren yta tills ungefär 6 mm tjock. Använd en stans ring, stansa ut enskilda bullar. Pensla bullarna försiktigt med olja för att förhindra att sidor inte fastnar i varandra. Vik varje bulle över i en halvcirkel, Nyp försiktigt där kanterna möts. Med din kavel, rulla bullarna igen, försiktigt för att jämna ut ytan på dem.
    • Låt bullarna jäsa 30 minuter.
    • Värm upp vatten i en stor kastrull på spisen tills det kokar. Under tiden lägga bakplåtspapper på din arbetsyta och skär ut en cirkel till din ångkokare korg. Formen behöver inte vara super exakt.
    • Ställ en plåt med papper på sidan av spisen. Placera försiktigt ångkokaren på kastrullen med kokande vatten och låt ånga 5-10 minuter. lägg ångkokta bullar på plåten och täck med en handduk tills dom ska serveras.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny