Bahn mi med fläskkarré, srirachamajonnäs, soja och rostad lök
Bahn mi är en slags fylld baguette-macka, en blandning av två länders matkultur, som kommit till genom att Vietnam har varit en fransk koloni. Enligt originalreceptet ska en bahn mi innehålla majonnäs och paté, medan de andra ingredienserna är vietnamesiska. Resultatet blir en söt syrligt, het, kladdig macka. Vi har ersatt patén med fläskkarré i det här receptet.

Ingredienser
Bagutterna
-
Bröd, baguette 15 cm 5.0 st
Marinad till köttet
-
Fläskkarré, strimlad tillagad 700.0 g
-
Limejuice 10.0 g
-
Vårlök, skivad 20.0 g
Srirachamajonnäs
-
Srirachasås 10.0 g
Fyllning
-
Sallad, isberg strimlad 500.0 g
-
Chili, picklad 30.0 g
-
Lök, rostad 50.0 g
-
Koriander, färsk (cilantro) 35.0 g
Förberedelser
-
Bagutterna
- Skär baguetterna i 10 lika stora delar.
-
Marinad till köttet
- Blanda samman HELLMANN´S Sesame soy Vinaigrette med lime och salladslök, och vänd ner köttet.
-
Srirachamajonnäs
- Blanda samman srirachasåsen med HELLMANN´S REAL majonnäs. Smaka av noga, så att du får den hetta du önskar.
-
Fyllning
- Dela baguette-bitarna och pensla majonnäsen på både över- och underdel. Lägg på isbergssallad, picklad chili, rostad lök och koriander. Fyll med köttet.
-
Tips!
- Så här kan du tillaga fläskkarrén: Skär karrén i 4 cms bitar, krydda med salt och stek på båda sidorna. Baka klart i ugnen på 125° grader till innertemperatur 63°.