Spenat och matdinkel soppa med doft av mellanöstern
Mellanösterns mat kännetecknas av ljuvliga kryddor, smaker och dofter. Servera denna värmande och väldoftande soppa tillsammans med persilja, yoghurt och citron.

Ingredienser
Till soppan
-
Lök, tärnad 300.0 g
-
Vitlök, hackad 32.0 g
-
Morot, tärnad 400.0 g
-
Rapsolja 60.0 g
-
Spiskummin malen 10.0 g
-
SLOTTS Tomatpuré 30.0 g
-
Matdinkel, parboild dinkel EKO 400.0 g
-
Vatten 4.9 l
-
Spenat, frusen 700.0 g
Vid servering
-
Persilja, hackad 20.0 g
-
Yoghurt, turkisk 200.0 g
-
Citron 1.0 st
Förberedelser
-
Till soppan
- Sautera lök, morot och vitlök i några minuter.
- Tillsätt spiskummin, Knorr Professional Paprikapuré och rökt paprika pulver, färs ytterligare någon minut.
- Rör i Slotts Tomatpuré och tillsätt matdinkel, Knorr Tomatino, Knorr Oxfond och vatten, sjud under lock i 20-25 minuter eller tills kornen är mjuka.
- Tillsätt spenat, sjud ytterligare 2 minuter, smaksätt med Knorr Umami och peppar.
-
Vid servering
- Servera soppan omgående med yoghurt, persilja och citron.