Menu

Ingredienser

+

Laxen

Picklad färskpotatis

  • Potatis, färsk 1.5 kg
  • Vatten 500.0 g
  • Socker 450.0 g
  • WINBORGS Ättiksprit 12% , 8 x 0,5 L 250.0 g
  • Dillstjälkar

Sparris

Friterat vaktelägg

Ramslöksmajonnäs


I det här receptet tar vi den gravade laxen till nya höjder genom att grava den med örtagårdsbuljong, sota den och till sist servera den med allt det goda försommaren kan uppbåda i form av vit sparris, picklad färskpotatis, ramslök och friterat vaktelägg. /Rasmus Larsson

...

Förberedelser

  1. Laxen

    • Blanda alla torra ingredienser och massera in dem i laxen. Lägg i en påse och lägg i kyl i 24–36 h.
    • Skölj av laxen och torka torr. Sota hastigt runt om på alla sidor, antingen med en gasolbrännare eller i riktigt varm stekpanna utan fett. Skär upp i skivor.
  2. Picklad färskpotatis

    • Koka upp vatten, socker, ättika och dillstjälkar. Kyl ned.
    • Koka potatisen precis klar och häll av vattnet.
    • Häll den varma potatisen i den kalla ättikslagen och låt svalna.
  3. Sparris

    • Skala och ansa sparrisen.
    • Koka upp resterande ingredienser och ha i sparrisen.
    • Låt koka i 2 minuter och ta av från värmen. Låt sparrisen svalna i lagen.
  4. Friterat vaktelägg

    • Koka vakteläggen i 1,5 minut. Kyl ned snabbt i isbad.
    • Skala äggen.
    • Panera de skalade äggen i MAIZENA, ägg och panko.
    • Fritera till fin färg på ca 180 grader.
    • Låt rinna av på papper och salta direkt efter fritering.
  5. Ramslöksmajonnäs

    • Mixa ramslök och olja slät och riktigt grön.
    • Blanda med HELLMANN’S Professional och smaka av med salt, svartpeppar och citron. Häll upp på spritspåse
Produkter
Recept
Favoriter
Meny