Skrei, betyder skrida, vandra. Skreien leker under januari till och med april. Det är ungefär en halv miljard torskar som ger sig iväg för att leka, framför allt vid Lofoten. Det är bara under den här tiden som skrei finns, och det är en gammal väl etablerad tradition att fiska och äta skrei i Norge.

Ingredienser
Fisken
-
Torsk, filé 1.4 kg
-
Salt 14.0 g
Grönsakerna
-
Fänkål, tärnad 400.0 g
-
Broccoli, i små buketter 400.0 g
Hummersås
Förberedelser
-
Fisken
- Skär fisken i portionsbitar, lägg på bleck och strö över salt.
.
-
Grönsakerna
- Ånga broccolin och fänkålen. Blanda samman med HELLMANN`S Citrus Vinaigrette och salta.
-
Hummersås
- Koka uppRama Visp 31%, vatten och Knorr Hummerfond.
-
Före servering
- Värm ugen till 100 grader. Baka fisken i ugnen till innertemperatur 45 grader.
- Servera fisken ny tillagad tillsammans med såsen och grönsakerna.