Skrei från Lofoten med fänkål, broccoli och hummersås
Skrei, betyder skrida, vandra. Skreien leker under januari till och med april. Det är ungefär en halv miljard torskar som ger sig iväg för att leka, framför allt vid Lofoten. Det är bara under den här tiden som skrei finns, och det är en gammal väl etablerad tradition att fiska och äta skrei i Norge.

Ingredienser
Skrei från Lofoten med fänkål, broccoli och hummersås
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Fisken
Torsk, filé
/kg
1.4 kg
0%
Salt
/g
14.0 g
0%
Grönsakerna
Fänkål, tärnad
/g
400.0 g
0%
Broccoli, i små buketter
/g
400.0 g
0%
HELLMANN'S Citrus Vinaigrette, 6 x 1L
/ml
30.0 ml
0%

Hummersås
Grädde eller gräddalternativ
/ml
200.0 ml
0%
Knorr Hummerfond, koncentrerad 6 x 1 L
/g
10.0 g
0%

Fisk och produkter därav: *
Kräftdjur och produkter därav: Ja
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Fisken
-
Torsk, filé 1.4 kg
-
Salt 14.0 g
Grönsakerna
-
Fänkål, tärnad 400.0 g
-
Broccoli, i små buketter 400.0 g
Hummersås
-
Grädde eller gräddalternativ 200.0 ml
Förberedelser
-
Fisken
- Skär fisken i portionsbitar, lägg på bleck och strö över salt.
-
Grönsakerna
- Ånga broccolin och fänkålen. Blanda samman med HELLMANN`S Citrus Vinaigrette och salta.
-
Hummersås
- Koka upp grädde, vatten och Knorr Hummerfond.
-
Före servering
- Värm ugen till 100 grader. Baka fisken i ugnen till innertemperatur 45 grader.
- Servera fisken ny tillagad tillsammans med såsen och grönsakerna.