Ingredienser
Gör så här
-
Hummer, färsk kokt 2.0 stk
-
Räkor, handskalade 500.0 g
-
Tomater, cocktail 30.0 stk
-
Gurka 300.0 g
-
Paprika, röd 1.0 stk
-
Rädisa 10.0 stk
-
Avokado 2.0 stk
-
Lime 1.0 st
-
Jalapeno färsk 1.0 stk
-
Olja, oliv
-
Salt
-
Nymald svartpeppar
Step 2
-
Basilika, färsk
-
Koriander, färsk (cilantro)
-
Dill, plockad
Förberedelser
-
Gör så här
- Sätt ugnen på 275°C. Dela paprikan och gnid in den med lite olivolja innan du grillar den i ugnen tills skalet svartnar. Låt paprikan svalna i en plastpåse eller i ett bleck med plastfilm. Skala och dela i mindre bitar.
- Koka upp vatten och blanchera tomaterna i ca 5-10 sekunder. Kyl dem snabbt i kallt vatten innan du skalar dem.
- Skala och kärna ur gurkan samt skär den i mindre bitar.
- Hyvla rädisor tunt och lägg i isvatten.
- Plocka ur hummerköttet och skär i mindre bitar.
- Gröp ur dina avokados och skär i bitar.
- Hacka jalapeñon fint.
- Pressa lime i en bunke och riv ner zesten. Blanda i jalapeño och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda ihop skaldjur och grönsaker. Vänd upp med olivolja och krutonger.
-
Step 2
- Servera din skaldjurscocktail på en vacker tallrik eller i ett cocktailglas och garnera med basilika, koriander och dill. Toppa hela härligheten med den goda jalapeñomajonnäsen.