Skaldjurscocktail 2020
På årets sista kväll passar en vacker och aptitretande entrérätt med skaldjur utmärkt på Nyårsmenyn.

Ingredienser
Skaldjurscocktail 2020
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Hummer, färsk kokt
/stk
2.0 stk
0%
Räkor, handskalade
/g
500.0 g
0%
Tomater, cocktail
/stk
30.0 stk
0%
Gurka
/kg
3.0 kg
0%
Paprika, röd
/stk
1.0 stk
0%
Rädisa
/stk
10.0 stk
0%
Avokado
/stk
2.0 stk
0%
HELLMANN'S Majonnäs Extra Thick, 1 x 5 kg
/l
2.5 l
0%

Ägg och produkter därav: Ja
Lime
/st
1.0 st
0%
Jalapeno färsk
/stk
1.0 stk
0%
Olja, oliv
/l
0.0 l
0%
Salt
/g
0.0 g
0%
Nymald svartpeppar
/st
0.0 st
0%
Step 2
Basilika, färsk
/kg
0.0 kg
0%
Koriander, färsk (cilantro)
/kg
0.0 kg
0%
Dill, plockad
/g
0.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Hummer, färsk kokt 2.0 stk
-
Räkor, handskalade 500.0 g
-
Tomater, cocktail 30.0 stk
-
Gurka 3.0 kg
-
Paprika, röd 1.0 stk
-
Rädisa 10.0 stk
-
Avokado 2.0 stk
-
Lime 1.0 st
-
Jalapeno färsk 1.0 stk
-
Olja, oliv
-
Salt
-
Nymald svartpeppar
Step 2
-
Basilika, färsk
-
Koriander, färsk (cilantro)
-
Dill, plockad
Förberedelser
-
Gör så här
- Sätt ugnen på 275°C. Dela paprikan och gnid in den med lite olivolja innan du grillar den i ugnen tills skalet svartnar. Låt paprikan svalna i en plastpåse eller i ett bleck med plastfilm. Skala och dela i mindre bitar.
- Koka upp vatten och blanchera tomaterna i ca 5-10 sekunder. Kyl dem snabbt i kallt vatten innan du skalar dem.
- Skala och kärna ur gurkan samt skär den i mindre bitar.
- Hyvla rädisor tunt och lägg i isvatten.
- Plocka ur hummerköttet och skär i mindre bitar.
- Gröp ur dina avokados och skär i bitar.
- Hacka jalapeñon fint.
- Pressa lime i en bunke och riv ner zesten. Blanda i jalapeño och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda ihop skaldjur och grönsaker. Vänd upp med olivolja och krutonger.
-
Step 2
- Servera din skaldjurscocktail på en vacker tallrik eller i ett cocktailglas och garnera med basilika, koriander och dill. Toppa hela härligheten med den goda jalapeñomajonnäsen.