Sej med sötpotatis- och morotsstomp
En härligt doftande fiskrätt med lite sting och massor av nyttigheter.

Ingredienser
Fisk
-
Sej,filé 1.3 kg
Stomp
-
Sötpotatis, skalad och tärnad 1.0 kg
-
Morot, tärnad 2.0 kg
-
Knorr Grönsaksbuljong Ekologisk, pulver 1 x 5kg 40.0 g
-
Grädde eller gräddalternativ 500.0 ml
-
Smör eller margarin 30.0 g
-
Vatten Så Det Täcker
-
Purjolök 235.0 g
-
Blekselleri, tärnad 150.0 g
-
Vitlök, hackad 21.0 g
-
Spenat 200.0 g
-
Till Såsen:
-
Knorr Grönsaksbuljong Ekologisk, pulver 1 x 5kg 40.0 g
-
Matlagningsgrädde 500.0 ml
-
Vatten 500.0 ml
Förberedelser
-
Fisk
- Portionera fisken
-
Stomp
- Sätt på en kastrull med sötpotatis, morot och grönsaksbuljong. Låt grönsakerna koka mjuka.
- Häll av vattnet och mosa grönsakerna med en visp. Ställ åt sidan och låt svalna något.
- Värm matfettet och sautera purjolök, vitlök och lök tills mjuka.
- Lägg spenaten i blecket och sprid ut lökmixen ovanpå spenaten.
- Kall blanda ingredienserna till såsen.
- Lägg ner fisken i blecket, slå såsen utöver fisk och grönsaker, bred försiktigt ut ditt sötpotatis- och morotsstomp ovanpå.
- Baka av på 175°i ca 25 minuter.