Sej med sötpotatis- och morotsstomp
En härligt doftande fiskrätt med lite sting och massor av nyttigheter.

Ingredienser
Sej med sötpotatis- och morotsstomp
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Fisk
Sej,filé
/kg
1.3 kg
0%
Stomp
Sötpotatis, skalad och tärnad
/kg
1.0 kg
0%
Morot, tärnad
/kg
2.0 kg
0%
Knorr Grönsaksbuljong Ekologisk, pulver 1 x 5kg
/g
40.0 g
0%
Grädde eller gräddalternativ
/ml
500.0 ml
0%
Smör eller margarin
/g
30.0 g
0%
Vatten Så Det Täcker
/
0.0
0%
Purjolök
/g
235.0 g
0%
Blekselleri, tärnad
/g
150.0 g
0%
Vitlök, hackad
/g
21.0 g
0%
Spenat
/g
200.0 g
0%
Till såsen:
/
0.0
0%
Knorr Grönsaksbuljong Ekologisk, pulver 1 x 5kg
/g
40.0 g
0%
Matlagningsgrädde
/ml
500.0 ml
0%
Vatten
/ml
500.0 ml
0%
Knorr Cold Base Stärkelse Redning 2 x 2 kg
/g
15.0 g
0%

Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
10.0 g
0%

Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Fisk
-
Sej,filé 1.3 kg
Stomp
-
Sötpotatis, skalad och tärnad 1.0 kg
-
Morot, tärnad 2.0 kg
-
Knorr Grönsaksbuljong Ekologisk, pulver 1 x 5kg 40.0 g
-
Grädde eller gräddalternativ 500.0 ml
-
Smör eller margarin 30.0 g
-
Vatten Så Det Täcker
-
Purjolök 235.0 g
-
Blekselleri, tärnad 150.0 g
-
Vitlök, hackad 21.0 g
-
Spenat 200.0 g
-
Till såsen:
-
Knorr Grönsaksbuljong Ekologisk, pulver 1 x 5kg 40.0 g
-
Matlagningsgrädde 500.0 ml
-
Vatten 500.0 ml
Förberedelser
-
Fisk
- Portionera fisken
-
Stomp
- Sätt på en kastrull med sötpotatis, morot och grönsaksbuljong. Låt grönsakerna koka mjuka.
- Häll av vattnet och mosa grönsakerna med en visp. Ställ åt sidan och låt svalna något.
- Värm matfettet och sautera purjolök, vitlök och lök tills mjuka.
- Lägg spenaten i blecket och sprid ut lökmixen ovanpå spenaten.
- Kall blanda ingredienserna till såsen.
- Lägg ner fisken i blecket, slå såsen utöver fisk och grönsaker, bred försiktigt ut ditt sötpotatis- och morotsstomp ovanpå.
- Baka av på 175°i ca 25 minuter.