Menu
+

Fisk

  • Sej,filé 1.3 kg

Stomp

  • Sötpotatis, skalad och tärnad 1.0 kg
  • Morot, tärnad 2.0 kg
  • Knorr Grönsaksbuljong Ekologisk, pulver 1 x 5kg 40.0 g
  • Grädde eller gräddalternativ 500.0 ml
  • Smör eller margarin 30.0 g
  • Vatten Så Det Täcker
  • Purjolök 235.0 g
  • Blekselleri, tärnad 150.0 g
  • Vitlök, hackad 21.0 g
  • Spenat 200.0 g
  • Till Såsen:
  • Knorr Grönsaksbuljong Ekologisk, pulver 1 x 5kg 40.0 g
  • Matlagningsgrädde 500.0 ml
  • Vatten 500.0 ml
  1. Fisk

    • Portionera fisken
  2. Stomp

    • Sätt på en kastrull med sötpotatis, morot och grönsaksbuljong. Låt grönsakerna koka mjuka.
    • Häll av vattnet och mosa grönsakerna med en visp. Ställ åt sidan och låt svalna något.
    • Värm matfettet och sautera purjolök, vitlök och lök tills mjuka.
    • Lägg spenaten i blecket och sprid ut lökmixen ovanpå spenaten.
    • Kall blanda ingredienserna till såsen.
    • Lägg ner fisken i blecket, slå såsen utöver fisk och grönsaker, bred försiktigt ut ditt sötpotatis- och morotsstomp ovanpå.
    • Baka av på 175°i ca 25 minuter.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny