Satsuma-age - Fiskkrokett med chilimajonnäs
Satsuma-age är en friterad fiskkrokett som kommer från Kagoshima i Japan. Den är en specialitet i regionen Satsuma. I Japan äts satsuma-age på gator och i gränder, doppad i färsk ingefära eller söt japansk soja. Förr i tiden använde man torsk, men i takt med att rätten har blivit vanligare har man också börjat använda andra sorters fisk och skaldjur. I dag finns den med bland annat makrill, räkor, bläckfisk, haj, bonito och lax.

Ingredienser
Satsuma-age - Fiskkrokett med chilimajonnäs
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Fisk kroketter
Kolja, filé
/kg
1.0 kg
0%
Knorr Professional Ingefära kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
25.0 g
0%

Knorr Kryddpasta Vitlök 2 x 0,34 kg
/g
25.0 g
0%

Koriander, färsk (cilantro)
/g
12.0 g
0%
Ägg, färska
/g
180.0 g
0%
Vitpeppar, malen
/g
1.0 g
0%
Panko, ströbröd
/g
250.0 g
0%
Äggvita
/g
100.0 g
0%
Knorr Kycklingfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
60.0 g
0%

Grädde eller gräddalternativ
/ml
200.0 ml
0%
Chilimajonnäs:
HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L **30% RABATT**
/g
300.0 g
0%
Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
15.0 g
0%

Knorr Kycklingfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
0.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Fisk kroketter
-
Kolja, filé 1.0 kg
-
Koriander, färsk (cilantro) 12.0 g
-
Ägg, färska 180.0 g
-
Vitpeppar, malen 1.0 g
-
Panko, ströbröd 250.0 g
-
Äggvita 100.0 g
-
Grädde eller gräddalternativ 200.0 ml
Chilimajonnäs:
-
HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L **30% RABATT** 300.0 g
-
Knorr Kycklingfond, koncentrerad 6 x 1L
Förberedelser
-
Fisk kroketter
- Kör fisken i en matberedare med Knorr PROFESSIONAL Kryddpuré Ingefära och Knorr Kycklingfond till en grov färs.
- Tillsätt Knorr Kryddpasta Vitlök, koriander, ägg, grädde och vitpeppar. Fortsätt köra färsen tills den blir slät.
- Forma kroketterna och vänd dem i äggvita och panko. Fritera i olja och servera rykande varma med färsk lime och chilimajonnäs.
-
Chilimajonnäs:
- Blanda HELLMANN`S REALMajonnäs, Knorr PROFESSIONAL Kryddpuré Rökt Chili och 10g Knorr Kycklingfond till en dipsås.
- Majonnäsen kan göras dagen innan och förvaras svalt utan att den ändrar vare sig utseende eller smak.