Satsuma-age är en friterad fiskkrokett som kommer från Kagoshima i Japan. Den är en specialitet i regionen Satsuma. I Japan äts satsuma-age på gator och i gränder, doppad i färsk ingefära eller söt japansk soja. Förr i tiden använde man torsk, men i takt med att rätten har blivit vanligare har man också börjat använda andra sorters fisk och skaldjur. I dag finns den med bland annat makrill, räkor, bläckfisk, haj, bonito och lax.

Ingredienser
Fisk kroketter
-
Kolja, filé 1.0 kg
-
Koriander, färsk (cilantro) 12.0 g
-
Ägg, färska 180.0 g
-
Vitpeppar, malen 1.0 g
-
Panko, ströbröd 250.0 g
-
Äggvita 100.0 g
Chilimajonnäs:
Förberedelser
-
Fisk kroketter
- Kör fisken i en matberedare med Knorr PROFESSIONAL Kryddpuré Ingefära och Knorr Kycklingfond till en grov färs.
- Tillsätt Knorr Kryddpasta Vitlök, koriander, ägg, RamaVisp 31 % och vitpeppar. Fortsätt köra färsen tills den blir slät.
- Forma kroketterna och vänd dem i äggvita och panko. Fritera i olja och servera rykande varma med färsk lime och chilimajonnäs.
-
Chilimajonnäs:
- Blanda HELLMANN`S REALMajonnäs, Knorr PROFESSIONAL Kryddpuré Rökt Chili och 10g Knorr Kycklingfond till en dipsås.
- Majonnäsen kan göras dagen innan och förvaras svalt utan att den ändrar vare sig utseende eller smak.