Saltbakad rotselleri med getostgratinerad spenat, lök och pumpa samt senapscrème
Ett tips på hur rotselleri kan falla de flesta i smaken med rätt temperatur och tillbehör.

Ingredienser
Saltbakad rotselleri med getostgratinerad spenat, lök och pumpa samt senapscrème
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Rotselleri
Salt, havs
/g
200.0 g
0%
Selleri, rot
/kg
1.0 kg
0%
Spenat
/g
800.0 g
0%
Pumpa, butternut tärnad
/kg
1.0 kg
0%
Lök, gul
/g
300.0 g
0%
Getost
/g
600.0 g
0%
Salt
/g
4.0 g
0%
Svartpeppar, grovmald
/g
2.0 g
0%
Senapscème
Crème Fraiche
/g
400.0 g
0%
MAILLE Senap Dijon Original 6 x 865 g
/g
80.0 g
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Senap och produkter därav: Ja
Salt
/g
4.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Rotselleri
-
Salt, havs 200.0 g
-
Selleri, rot 1.0 kg
-
Spenat 800.0 g
-
Pumpa, butternut tärnad 1.0 kg
-
Lök, gul 300.0 g
-
Getost 600.0 g
-
Salt 4.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 2.0 g
Senapscème
-
Crème Fraiche 400.0 g
-
Salt 4.0 g
Förberedelser
-
Rotselleri
- Lägg salt i botten på en plåt och placera rotsellerin på saltet. Baka av i ugnen på 200 grader, sätt en sticka i mitten av rotsellerin och sätt innertemperaturen på 99 grader.
- Rosta pumpatärningarna i ugnen på 200 grader tills pumpan är mjuk i mitten
- Skala och hacka löken, fräs i matfett och ha i spenaten och pumpan på slutet och smaka av med salt.
- Skala och dela rotsellerin eller skär ett kryss och tryck till den och servera som den är. Kontrollera att seltan är bra, lägg på spenat, lök och pumpa samt getosten. Gratinera på 200 grader tills osten smält något och fått lite färg. Servera med senapscrème
-
Senapscème
- Blanda creme fraiche och MAILLE Senap Dijon Original, smaka av med salt.