+

Rotselleri

  • Salt, havs 200 g
  • Selleri, rot 1 kg
  • Spenat 800 g
  • Pumpa, butternut tärnad 1 kg
  • Lök, gul 300 g
  • Getost 600 g
  • Salt 4 g
  • Svartpeppar grovmalen 2 g

Senapscème

  1. Rotselleri

    • Lägg salt i botten på en plåt och placera rotsellerin på saltet. Baka av i ugnen på 200 grader, sätt en sticka i mitten av rotsellerin och sätt innertemperaturen på 99 grader.
    • Rosta pumpatärningarna i ugnen på 200 grader tills pumpan är mjuk i mitten
    • Skala och hacka löken, fräs i matfett och ha i spenaten och pumpan på slutet och smaka av med salt.
    • Skala och dela rotsellerin eller skär ett kryss och tryck till den och servera som den är. Kontrollera att seltan är bra, lägg på spenat, lök och pumpa samt getosten. Gratinera på 200 grader tills osten smält något och fått lite färg. Servera med senapscrème
  2. Senapscème

    • Blanda Knorr Fraiche 24% och MAILLE Senap Dijon Original, smaka av med salt.
+