Ryas Vildsvinsshawarma/Kebab
Ett roligt sätt att tillaga vildsvin på. Servera i libabröd med sallad, tabbouleh, Ryas oförglömliga sås samt picklad rödlök. Hörde vi ett wow?

Ingredienser
Ryas Vildsvinsshawarma/Kebab
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Vildsvinskarré, tunna skivor görs enklast om karrén är halvfryst
/kg
2.0 kg
0%
Paprika, gul strimlad
/g
350.0 g
0%
Paprika, röd strimlad
/g
350.0 g
0%
Lök, gul, tunt skivad
/g
400.0 g
0%
Marinad:
/
0.0
0%
Yoghurt, turkisk eller grekisk
/dl
4.0 dl
0%
Rapsolja
/dl
1.0 dl
0%
Vitlök, fint rivna
/stk
6.0 stk
0%
MAILLE Äpplecidervinäger - flaska, 6x500 ml
/msk
8.0 msk
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Citron, juice färskpressad
/dl
1.0 dl
0%
Salt
/tsk
4.0 tsk
0%
Svartpeppar, grovmald
/tsk
2.0 tsk
0%
Shawarmakrydda, färdig
/msk
3.0 msk
0%
Enkel tabbouleh
Tomater
/g
200.0 g
0%
Gurka
/g
200.0 g
0%
Mynta, blad
/msk
2.0 msk
0%
Koriander, färsk hackad
/msk
4.0 msk
0%
Persilja, hackad fint
/msk
4.0 msk
0%
Chili, röd fint hackad
/stk
1.0 stk
0%
Salt
/g
0.0 g
0%
Dressing
Yoghurt, turkisk eller grekisk
/dl
4.0 dl
0%
HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L **30% RABATT**
/dl
2.0 dl
0%
Harissa eller Sambal Oelek
/msk
2.0 msk
0%
Vitlök
/stk
3.0 stk
0%
Citron, skal och saft
/stk
1.0 stk
0%
Picklad rödlök
Rödlök, tunt skivad i båtar
/g
400.0 g
0%
WINBORGS Ättiksprit 12% , 8 x 0,5 L
/dl
1.0 dl
0%

Socker
/dl
3.0 dl
0%
Vatten
/dl
3.0 dl
0%
Salt
/tsk
1.0 tsk
0%
Till servering
Libabröd(stora tunna pitabröd)
/st
12.0 st
0%
Sallad, roman, skuren i grova bitar
/stk
2.0 stk
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Vildsvinskarré, tunna skivor görs enklast om karrén är halvfryst 2.0 kg
-
Paprika, gul strimlad 350.0 g
-
Paprika, röd strimlad 350.0 g
-
Lök, gul, tunt skivad 400.0 g
-
Marinad:
-
Yoghurt, turkisk eller grekisk 4.0 dl
-
Rapsolja 1.0 dl
-
Vitlök, fint rivna 6.0 stk
-
Citron, juice färskpressad 1.0 dl
-
Salt 4.0 tsk
-
Svartpeppar, grovmald 2.0 tsk
-
Shawarmakrydda, färdig 3.0 msk
Enkel tabbouleh
-
Tomater 200.0 g
-
Gurka 200.0 g
-
Mynta, blad 2.0 msk
-
Koriander, färsk hackad 4.0 msk
-
Persilja, hackad fint 4.0 msk
-
Chili, röd fint hackad 1.0 stk
-
Salt
Dressing
-
Yoghurt, turkisk eller grekisk 4.0 dl
-
HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L **30% RABATT** 2.0 dl
-
Harissa eller Sambal Oelek 2.0 msk
-
Vitlök 3.0 stk
-
Citron, skal och saft 1.0 stk
Picklad rödlök
-
Rödlök, tunt skivad i båtar 400.0 g
-
Socker 3.0 dl
-
Vatten 3.0 dl
-
Salt 1.0 tsk
Till servering
-
Libabröd(stora tunna pitabröd) 12.0 st
-
Sallad, roman, skuren i grova bitar 2.0 stk
Förberedelser
-
Gör så här
- Blanda samman alla ingredienser till marinaden och häll över köttet. Blanda noga och ställ i kylen till nästa dag.
- Ta ut det marinerade köttet från kylen, blanda med paprika och lök. Spraya ett bleck med lite matfett. Sätt ugnen på 120 grader varmluft. Låt stå i ugnen i ca 3 timmar.
- Ta bort locket eller folien och höj temperaturen till 200 grader. Tillaga i ytterligare ca 10–15 minuter så att köttet får färg.
-
Enkel tabbouleh
- Blanda samman alla ingredienser och smaka upp med salt.
-
Dressing
- Blanda samman alla ingredienser och smaka upp med salt.
-
Picklad rödlök
- Blanda ingredienserna till lagen och värm till sockret löst sig. Häll lagen över rödlöken och ställ kallt.
-
Till servering
- Servera kött, tabbouleh, dressing, picklad rödlök och romansallad i ett libabröd.