Ryas Vildsvinsshawarma/Kebab
Ett roligt sätt att tillaga vildsvin på. Servera i libabröd med sallad, tabbouleh, Ryas oförglömliga sås samt picklad rödlök. Hörde vi ett wow?

Ingredienser
Gör så här
-
Vildsvinskarré, tunna skivor görs enklast om karrén är halvfryst 2.0 kg
-
Paprika, gul strimlad 350.0 g
-
Paprika, röd strimlad 350.0 g
-
Lök, gul, tunt skivad 400.0 g
-
Marinad:
-
Yoghurt, turkisk eller grekisk 4.0 dl
-
Rapsolja 1.0 dl
-
Vitlök, fint rivna 6.0 stk
-
Citron, juice färskpressad 1.0 dl
-
Salt 4.0 tsk
-
Svartpeppar, grovmald 2.0 tsk
-
Shawarmakrydda, färdig 3.0 msk
Enkel tabbouleh
-
Tomater 200.0 g
-
Gurka 200.0 g
-
Mynta, blad 2.0 msk
-
Koriander, färsk hackad 4.0 msk
-
Persilja, hackad fint 4.0 msk
-
Chili, röd fint hackad 1.0 stk
-
Salt
Dressing
-
Yoghurt, turkisk eller grekisk 4.0 dl
-
Harissa eller Sambal Oelek 2.0 msk
-
Vitlök 3.0 stk
-
Citron, skal och saft 1.0 stk
Picklad rödlök
-
Rödlök, tunt skivad i båtar 400.0 g
-
Socker 3.0 dl
-
Vatten 3.0 dl
-
Salt 1.0 tsk
Till servering
-
Libabröd(stora tunna pitabröd) 12.0 st
-
Sallad, roman, skuren i grova bitar 2.0 stk
Förberedelser
-
Gör så här
- Blanda samman alla ingredienser till marinaden och häll över köttet. Blanda noga och ställ i kylen till nästa dag.
- Ta ut det marinerade köttet från kylen, blanda med paprika och lök. Spraya ett bleck med lite matfett. Sätt ugnen på 120 grader varmluft. Låt stå i ugnen i ca 3 timmar.
- Ta bort locket eller folien och höj temperaturen till 200 grader. Tillaga i ytterligare ca 10–15 minuter så att köttet får färg.
-
Enkel tabbouleh
- Blanda samman alla ingredienser och smaka upp med salt.
-
Dressing
- Blanda samman alla ingredienser och smaka upp med salt.
-
Picklad rödlök
- Blanda ingredienserna till lagen och värm till sockret löst sig. Häll lagen över rödlöken och ställ kallt.
-
Till servering
- Servera kött, tabbouleh, dressing, picklad rödlök och romansallad i ett libabröd.