Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Gör så här

  • Vildsvinskarré, tunna skivor görs enklast om karrén är halvfryst 2.0 kg
  • Paprika, gul strimlad 350.0 g
  • Paprika, röd strimlad 350.0 g
  • Lök, gul, tunt skivad 400.0 g
  • Marinad:
  • Yoghurt, turkisk eller grekisk 4.0 dl
  • Rapsolja 1.0 dl
  • Vitlök, fint rivna 6.0 stk
  • Citron, juice färskpressad 1.0 dl
  • Salt 4.0 tsk
  • Svartpeppar, grovmald 2.0 tsk
  • Shawarmakrydda, färdig 3.0 msk

Enkel tabbouleh

  • Tomater 200.0 g
  • Gurka 200.0 g
  • Mynta, blad 2.0 msk
  • Koriander, färsk hackad 4.0 msk
  • Persilja, hackad fint 4.0 msk
  • Chili, röd fint hackad 1.0 stk
  • Salt

Dressing

  • Yoghurt, turkisk eller grekisk 4.0 dl
  • Harissa eller Sambal Oelek 2.0 msk
  • Vitlök 3.0 stk
  • Citron, skal och saft 1.0 stk

Picklad rödlök

  • Rödlök, tunt skivad i båtar 400.0 g
  • Socker 3.0 dl
  • Vatten 3.0 dl
  • Salt 1.0 tsk

Till servering

  • Libabröd(stora tunna pitabröd) 12.0 st
  • Sallad, roman, skuren i grova bitar 2.0 stk
  1. Gör så här

    • Blanda samman alla ingredienser till marinaden och häll över köttet. Blanda noga och ställ i kylen till nästa dag. 
    • Ta ut det marinerade köttet från kylen, blanda med paprika och lök. Spraya ett bleck med lite matfett. Sätt ugnen på 120 grader varmluft. Låt stå i ugnen i ca 3 timmar.
    • Ta bort locket eller folien och höj temperaturen till 200 grader. Tillaga i ytterligare ca 10–15 minuter så att köttet får färg. 
  2. Enkel tabbouleh

     

    • Blanda samman alla ingredienser och smaka upp med salt. 
  3. Dressing

    • Blanda samman alla ingredienser och smaka upp med salt. 
  4. Picklad rödlök

     

    • Blanda ingredienserna till lagen och värm till sockret löst sig. Häll lagen över rödlöken och ställ kallt. 
  5. Till servering

    • Servera kött, tabbouleh, dressing, picklad rödlök och romansallad i ett libabröd.