Menu

Ingredienser

+

Gör så här

Enkel tabbouleh

  • Tomater 200.0 g
  • Gurka 200.0 g
  • Mynta, blad 2.0 msk
  • Koriander, färsk hackad 4.0 msk
  • Persilja, hackad fint 4.0 msk
  • Chili, röd fint hackad 1.0 stk
  • Salt

Dressing

  • Yoghurt, turkisk eller grekisk 4.0 dl
  • HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L **30% RABATT** 2.0 dl
  • Harissa eller Sambal Oelek 2.0 msk
  • Vitlök 3.0 stk
  • Citron, skal och saft 1.0 stk

Picklad rödlök

Till servering

  • Libabröd(stora tunna pitabröd) 12.0 st
  • Sallad, roman, skuren i grova bitar 2.0 stk

Ett roligt sätt att tillaga vildsvin på. Servera i libabröd med sallad, tabbouleh, Ryas oförglömliga sås samt picklad rödlök. Hörde vi ett wow?   

...

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Blanda samman alla ingredienser till marinaden och häll över köttet. Blanda noga och ställ i kylen till nästa dag. 
    • Ta ut det marinerade köttet från kylen, blanda med paprika och lök. Spraya ett bleck med lite matfett. Sätt ugnen på 120 grader varmluft. Låt stå i ugnen i ca 3 timmar.
    • Ta bort locket eller folien och höj temperaturen till 200 grader. Tillaga i ytterligare ca 10–15 minuter så att köttet får färg. 
  2. Enkel tabbouleh

     
    • Blanda samman alla ingredienser och smaka upp med salt. 
  3. Dressing

    • Blanda samman alla ingredienser och smaka upp med salt. 
  4. Picklad rödlök

     
    • Blanda ingredienserna till lagen och värm till sockret löst sig. Häll lagen över rödlöken och ställ kallt. 
  5. Till servering

    • Servera kött, tabbouleh, dressing, picklad rödlök och romansallad i ett libabröd.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny