Rostade orientaliska morötter
Detta goda tillbehör kan serveras både varmt och kallt. Kryddan sumak, som är en del av smaksättningen i detta recept, är ett litet rött bär som växer vilt i medelhavsområdet, smaken är frisk och syrlig med tydliga citrustoner. Sumak är en viktig del av den kända kryddblandningen Zaátar från mellanöstern.

Ingredienser
Dressing
-
Salt 15.0 g
-
Citron, juice färskpressad 50.0 g
Kryddmix
-
Sumak 9.0 g
-
Spiskummin malen 3.0 g
-
Korianderfrö, malen 3.0 g
Morötter
-
Morot 1.5 kg
Till servering
-
Melonkärnor, rostade 50.0 g
Förberedelser
-
Dressing
- Blanda HELLMANN`S Citrus Vinaigrette med Knorr Professional Paprika Kryddpuré, salt och citronjuice.
-
Kryddmix
- Blanda samman kryddorna.
-
Morötter
- Skala morötterna och skär dem i passande bitar.
- Blanda morötter med dressingen och rosta på GN bläck i ugn vid 210 grader i 15 minuter.
- Tillsätt 2/3 av kryddorna till morötterna, blanda samman och rosta morötterna ytterligare 5-10 minuter.
-
Till servering
- Servera morötterna med rostade melonkärnor och resterande mängd kryddmix.