Rostade orientaliska morötter
Detta goda tillbehör kan serveras både varmt och kallt. Kryddan sumak, som är en del av smaksättningen i detta recept, är ett litet rött bär som växer vilt i medelhavsområdet, smaken är frisk och syrlig med tydliga citrustoner. Sumak är en viktig del av den kända kryddblandningen Zaátar från mellanöstern.

Ingredienser
Rostade orientaliska morötter
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Dressing
HELLMANN'S Citrus Vinaigrette, 6 x 1L
/ml
140.0 ml
0%

Knorr Professional Paprika kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
30.0 g
0%

Salt
/g
15.0 g
0%
Citron, juice färskpressad
/g
50.0 g
0%
Kryddmix
Sumak
/g
9.0 g
0%
Spiskummin malen
/g
3.0 g
0%
Korianderfrö, malen
/g
3.0 g
0%
Morötter
Morot
/kg
1.5 kg
0%
Till servering
Melonkärnor, rostade
/g
50.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Dressing
-
Salt 15.0 g
-
Citron, juice färskpressad 50.0 g
Kryddmix
-
Sumak 9.0 g
-
Spiskummin malen 3.0 g
-
Korianderfrö, malen 3.0 g
Morötter
-
Morot 1.5 kg
Till servering
-
Melonkärnor, rostade 50.0 g
Förberedelser
-
Dressing
- Blanda HELLMANN`S Citrus Vinaigrette med Knorr Professional Paprika Kryddpuré, salt och citronjuice.
-
Kryddmix
- Blanda samman kryddorna.
-
Morötter
- Skala morötterna och skär dem i passande bitar.
- Blanda morötter med dressingen och rosta på GN bläck i ugn vid 210 grader i 15 minuter.
- Tillsätt 2/3 av kryddorna till morötterna, blanda samman och rosta morötterna ytterligare 5-10 minuter.
-
Till servering
- Servera morötterna med rostade melonkärnor och resterande mängd kryddmix.