Rostad spetskål med citron och timjan
Bli inspirerad till ditt höstkök med vårt recept på friterad spetskål med citron och timjan.

Ingredienser
Rostad spetskål
-
Spetskål 2.0 kg
-
Citron,zest 4.0 g
-
Timjan 21.0 g
-
Rapsolja 50.0 ml
-
Salt 6.0 g
Vid servering
Förberedelser
-
Rostad spetskål
- Värm ugnen till 230°.
- Dela spetskålen i 4 klyftor.
- Mixa Knorr Kryddpasta Bouquet de Provence och oljan, gnid in kålen med blandningen och salta. Tryck in citronskal och timjan kvistar i mellan kålbladen.
- Lägg klyftorna i oljade bleck och rosta ca 10 minuter. Vänd och rosta vidare iytterligare 10 minuter.
-
Vid servering
- Ta ut spetskålenfrån ugnen och avsluta med att ringla över HELLMANN`S Citrus Vinaigrette.