Rostad spetskål med citrus och frön
Kål är gott att rosta i ugn. Får man inte tag på spetskål går det bra med vitkål. Fröblandningen till fungerar utmärkt som strössel på nästan vad som helst.

Ingredienser
Rostad spetskål med citrus och frön
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Rostad spetskål
Spetskål
/kg
1.3 kg
0%
Rapsolja
/g
100.0 g
0%
Salt
/g
5.0 g
0%
HELLMANN'S Citrus Vinaigrette, 6 x 1L
/ml
200.0 ml
0%

Frön
Rapsolja
/g
150.0 g
0%
MAILLE Senap Dijon Original 6 x 865 g
/g
10.0 g
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Senap och produkter därav: Ja
HELLMANN'S Citrus Vinaigrette, 6 x 1L
/ml
100.0 ml
0%

Panko, ströbröd
/g
200.0 g
0%
Rågflingor
/g
150.0 g
0%
Bovete, krossat
/g
200.0 g
0%
Pumpakärnor
/g
100.0 g
0%
Solrosfrön
/g
100.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Rostad spetskål
-
Spetskål 1.3 kg
-
Rapsolja 100.0 g
-
Salt 5.0 g
Frön
-
Rapsolja 150.0 g
-
Panko, ströbröd 200.0 g
-
Rågflingor 150.0 g
-
Bovete, krossat 200.0 g
-
Pumpakärnor 100.0 g
-
Solrosfrön 100.0 g
Förberedelser
-
Rostad spetskål
- Skär spetskålen i klyftor och gnid in varje klyfta med olja och salt. Rosta i ugn
- Häll HELLMANN’S Citrus Vinaigrette över kålen när den är klar och fortfarande varm.
-
Frön
- Blanda rapsolja, Senap Dijon och HELLMANN’S Citrus Vinaigrette.
- Bland i alla fröer och flingor. Rosta i ugn 180 grader i ca 15 minuter. Rör om var femte minut.
- Strö fröblandningen över spetskålen innan servering.