Rostad spetskål med citron och timjan
Bli inspirerad till ditt höstkök med vårt recept på friterad spetskål med citron och timjan.

Ingredienser
Rostad spetskål med citron och timjan
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.4
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Rostad spetskål
Spetskål
/kg
2.0 kg
0%
Citron,zest
/g
4.0 g
0%
Timjan
/g
21.0 g
0%
Rapsolja
/ml
50.0 ml
0%
Knorr Kryddpasta Bouquet de Provence 2 x 0,34 kg
/g
20.0 g
0%

Salt
/g
6.0 g
0%
Vid servering
HELLMANN'S Citrus Vinaigrette, 6 x 1L
/ml
100.0 ml
0%

Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Rostad spetskål
-
Spetskål 2.0 kg
-
Citron,zest 4.0 g
-
Timjan 21.0 g
-
Rapsolja 50.0 ml
-
Salt 6.0 g
Vid servering
Förberedelser
-
Rostad spetskål
- Värm ugnen till 230°.
- Dela spetskålen i 4 klyftor.
- Mixa Knorr Kryddpasta Bouquet de Provence och oljan, gnid in kålen med blandningen och salta. Tryck in citronskal och timjan kvistar i mellan kålbladen.
- Lägg klyftorna i oljade bleck och rosta ca 10 minuter. Vänd och rosta vidare iytterligare 10 minuter.
-
Vid servering
- Ta ut spetskålenfrån ugnen och avsluta med att ringla över HELLMANN`S Citrus Vinaigrette.