Rostad och senapssyrad blomkål med ras el hanout | Unilever Food Solutions

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Rostad och senapssyrad blomkål med ras el hanout

Ras el hanout

  • Ras el hanout 1 dl
  • Ingefära malen 2.0 tsk
  • Svartpeppar malen 2.0 tsk
  • koriander malen 2.0 tsk
  • Muskotnöt malen 2.0 tsk
  • Kardemumma malen 2.0 tsk
  • Gurkmeja malen 2.0 tsk
  • Kanel malen 1.0 tsk
  • Paprika, rökt pulver 1.0 tsk
  1. Rostad och senapssyrad blomkål med ras el hanout

    • Börja med att plocka bort blasten. Strimla den tunt och lägg i isvatten. Blanda senap och matolja. Pensla blomkålen med senapsoljan och strö på salt och kryddblandning (se nedan). Baka i ugn 150C i ca 45 minuter. 
    • Koka upp ättika, vatten och socker. Ställ åt sidan. Koka upp vatten i en kastrull ca 2 liter. Lägg i senapsfröna och låt småkoka i ca 2 minuter. Häll av dem i en sil och lägg ner fröna i ättikslagen.
    • Ta ut blomkålshuvudet och lägg på ett fat. Häll av blasten och torka av den. Vänd upp med de picklade senapsfröna och fördela över blomkålen. Servera gärna lite senap bredvid.
  2. Ras el hanout

    • Alla kryddorna ska vara malda. Blanda ihop och förvara i en burk. Addera lite rökighet och hetta med pimentopulver.