Rostad och senapssyrad blomkål med ras el hanout
Hela blomkålen får vara med. Rostad, syrad och fulländad med julens alla kryddor i väl avvägd balans.

Ingredienser
Rostad och senapssyrad blomkål med ras el hanout
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Rostad och senapssyrad blomkål med ras el hanout
Blomkål ,med blast
/kg
1.0 kg
0%
MAILLE Senap Dijon Original 6 x 865 g
/msk
2.0 msk
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Senap och produkter därav: Ja
Rapsolja
/msk
1.0 msk
0%
Flingsalt
/msk
1.0 msk
0%
Ras el hanout ,se recept nedan
/msk
2.0 msk
0%
Senapsfrön bruna
/msk
0.5 msk
0%
Senapsfrön gula
/msk
0.5 msk
0%
WINBORGS Ättiksprit 12% , 8 x 0,5 L
/msk
3.0 msk
0%

Vatten
/msk
3.0 msk
0%
Socker
/cl
40.0 cl
0%
Ras el hanout
Ras El Hanout 1 Dl
/
0.0
0%
Ingefära malen
/tsk
2.0 tsk
0%
Svartpeppar malen
/tsk
2.0 tsk
0%
Koriander malen
/tsk
2.0 tsk
0%
Muskotnöt malen
/tsk
2.0 tsk
0%
Kardemumma malen
/tsk
2.0 tsk
0%
Gurkmeja malen
/tsk
2.0 tsk
0%
Kanel malen
/tsk
1.0 tsk
0%
Paprika, rökt pulver
/tsk
1.0 tsk
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Rostad och senapssyrad blomkål med ras el hanout
-
Blomkål ,med blast 1.0 kg
-
Rapsolja 1.0 msk
-
Flingsalt 1.0 msk
-
Ras el hanout ,se recept nedan 2.0 msk
-
Senapsfrön bruna 0.5 msk
-
Senapsfrön gula 0.5 msk
-
Vatten 3.0 msk
-
Socker 40.0 cl
Ras el hanout
-
Ras El Hanout 1 Dl
-
Ingefära malen 2.0 tsk
-
Svartpeppar malen 2.0 tsk
-
Koriander malen 2.0 tsk
-
Muskotnöt malen 2.0 tsk
-
Kardemumma malen 2.0 tsk
-
Gurkmeja malen 2.0 tsk
-
Kanel malen 1.0 tsk
-
Paprika, rökt pulver 1.0 tsk
Förberedelser
-
Rostad och senapssyrad blomkål med ras el hanout
- Börja med att plocka bort blasten. Strimla den tunt och lägg i isvatten. Blanda senap och matolja. Pensla blomkålen med senapsoljan och strö på salt och kryddblandning (se nedan). Baka i ugn 150C i ca 45 minuter.
- Koka upp ättika, vatten och socker. Ställ åt sidan. Koka upp vatten i en kastrull ca 2 liter. Lägg i senapsfröna och låt småkoka i ca 2 minuter. Häll av dem i en sil och lägg ner fröna i ättikslagen.
- Ta ut blomkålshuvudet och lägg på ett fat. Häll av blasten och torka av den. Vänd upp med de picklade senapsfröna och fördela över blomkålen. Servera gärna lite senap bredvid.
-
Ras el hanout
- Alla kryddorna ska vara malda. Blanda ihop och förvara i en burk. Addera lite rökighet och hetta med pimentopulver.