Rostad och senapssyrad blomkål med ras el hanout
Hela blomkålen får vara med. Rostad, syrad och fulländad med julens alla kryddor i väl avvägd balans.

Ingredienser
Rostad och senapssyrad blomkål med ras el hanout
-
Blomkål ,med blast 1.0 kg
-
Rapsolja 1.0 msk
-
Flingsalt 1.0 msk
-
Ras el hanout ,se recept nedan 2.0 msk
-
Senapsfrön bruna 0.5 msk
-
Senapsfrön gula 0.5 msk
-
Vatten 3.0 msk
-
Socker 40.0 cl
Ras el hanout
-
Ras El Hanout 1 Dl
-
Ingefära malen 2.0 tsk
-
Svartpeppar malen 2.0 tsk
-
Koriander malen 2.0 tsk
-
Muskotnöt malen 2.0 tsk
-
Kardemumma malen 2.0 tsk
-
Gurkmeja malen 2.0 tsk
-
Kanel malen 1.0 tsk
-
Paprika, rökt pulver 1.0 tsk
Förberedelser
-
Rostad och senapssyrad blomkål med ras el hanout
- Börja med att plocka bort blasten. Strimla den tunt och lägg i isvatten. Blanda senap och matolja. Pensla blomkålen med senapsoljan och strö på salt och kryddblandning (se nedan). Baka i ugn 150C i ca 45 minuter.
- Koka upp ättika, vatten och socker. Ställ åt sidan. Koka upp vatten i en kastrull ca 2 liter. Lägg i senapsfröna och låt småkoka i ca 2 minuter. Häll av dem i en sil och lägg ner fröna i ättikslagen.
- Ta ut blomkålshuvudet och lägg på ett fat. Häll av blasten och torka av den. Vänd upp med de picklade senapsfröna och fördela över blomkålen. Servera gärna lite senap bredvid.
-
Ras el hanout
- Alla kryddorna ska vara malda. Blanda ihop och förvara i en burk. Addera lite rökighet och hetta med pimentopulver.