Ingredienser
Rostad citrusblomkål
-
Blomkål 2.5 kg
-
Salt 20.0 g
Risotto
-
Havreflingor 200.0 g
-
Dinkelkorn, blötlagt över natten 200.0 g
-
Lök, tärnad 150.0 g
-
Palsternacka, skalad 500.0 g
-
Morot 500.0 g
-
Äpple (Aroma) 50.0 g
-
Ost, västerbotten riven 150.0 g
-
Persilja, hackad 50.0 g
-
Citron, juice färskpressad 20.0 g
Förberedelser
-
Rostad citrusblomkål
- Skär blomkålen i mindre bitar och blanda med Milda Flytande Margarin och salt.
- Rosta av i ugnen på 200 grader, tills den fått färg.
- När den är klar, häll över HELLMANN'S Citrus Vinaigrette. Lägg blomkålen på risotton.
-
Risotto
- Koka mathavren mjuk ca tio minuter i vatten och Knorr Grönsaksfond på låg värme.
- Blötlägg dinkelkornen över natten och koka tills de är mjuka.
- Riv palsternacka och morot. Tärna äpple.
- Fräs löken, palsternacka och moroten i Milda Flytande Margarin.
- Tillsätt mathavren och dinkelkornen. Tillsätt osten och Rama Fraich 24%.
- Avsluta med salt, citron, äpple och persilja.
- Är risotton för stabbig, tillsätt extra vatten eller Knorr Fraiche 24%.