Risotto med dinkel, mathavre och rostad citrusblomkål
En mjuk och syrlig variant av risotto på vegetariskt vis med dinkel och mathavre istället för avorioris.

Ingredienser
Rostad citrusblomkål
-
Blomkål 2.5 kg
-
Margarin, flytande 100.0 g
-
Salt 20.0 g
Risotto
-
Havreflingor 200.0 g
-
Dinkelkorn, blötlagt över natten 200.0 g
-
Lök, tärnad 150.0 g
-
Palsternacka, skalad 500.0 g
-
Morot 500.0 g
-
Äpple (Aroma) 50.0 g
-
Ost, västerbotten riven 150.0 g
-
Crème Fraiche
-
Persilja, hackad 50.0 g
-
Citron, juice färskpressad 20.0 g
-
Margarin, flytande 30.0 g
Förberedelser
-
Rostad citrusblomkål
- Skär blomkålen i mindre bitar och blanda med matfett och salt.
- Rosta av i ugnen på 200 grader, tills den fått färg.
- När den är klar, häll över HELLMANN'S Citrus Vinaigrette. Lägg blomkålen på risotton.
-
Risotto
- Koka mathavren mjuk ca tio minuter i vatten och Knorr Grönsaksfond på låg värme.
- Blötlägg dinkelkornen över natten och koka tills de är mjuka.
- Riv palsternacka och morot. Tärna äpple.
- Fräs löken, palsternacka och moroten i matfett.
- Tillsätt mathavren och dinkelkornen. Tillsätt osten och creme fraiche.
- Avsluta med salt, citron, äpple och persilja.
- Är risotton för stabbig, tillsätt extra vatten eller creme fraiche.