Risotto med dinkel, mathavre och rostad citrusblomkål
En mjuk och syrlig variant av risotto på vegetariskt vis med dinkel och mathavre istället för avorioris.

Ingredienser
Risotto med dinkel, mathavre och rostad citrusblomkål
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Rostad citrusblomkål
Blomkål
/kg
2.5 kg
0%
Margarin, flytande
/g
100.0 g
0%
HELLMANN'S Citrus Vinaigrette, 6 x 1L
/ml
100.0 ml
0%

Salt
/g
20.0 g
0%
Risotto
Havreflingor
/g
200.0 g
0%
Dinkelkorn, blötlagt över natten
/g
200.0 g
0%
Knorr Grönsaksfond, koncentrerad 6 x 1 L
/g
20.0 g
0%

Lök, tärnad
/g
150.0 g
0%
Palsternacka, skalad
/g
500.0 g
0%
Morot
/g
500.0 g
0%
Äpple (Aroma)
/g
50.0 g
0%
Ost, västerbotten riven
/g
150.0 g
0%
Crème Fraiche
/g
0.0 g
0%
Persilja, hackad
/g
50.0 g
0%
Citron, juice färskpressad
/g
20.0 g
0%
Margarin, flytande
/g
30.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Rostad citrusblomkål
-
Blomkål 2.5 kg
-
Margarin, flytande 100.0 g
-
Salt 20.0 g
Risotto
-
Havreflingor 200.0 g
-
Dinkelkorn, blötlagt över natten 200.0 g
-
Lök, tärnad 150.0 g
-
Palsternacka, skalad 500.0 g
-
Morot 500.0 g
-
Äpple (Aroma) 50.0 g
-
Ost, västerbotten riven 150.0 g
-
Crème Fraiche
-
Persilja, hackad 50.0 g
-
Citron, juice färskpressad 20.0 g
-
Margarin, flytande 30.0 g
Förberedelser
-
Rostad citrusblomkål
- Skär blomkålen i mindre bitar och blanda med matfett och salt.
- Rosta av i ugnen på 200 grader, tills den fått färg.
- När den är klar, häll över HELLMANN'S Citrus Vinaigrette. Lägg blomkålen på risotton.
-
Risotto
- Koka mathavren mjuk ca tio minuter i vatten och Knorr Grönsaksfond på låg värme.
- Blötlägg dinkelkornen över natten och koka tills de är mjuka.
- Riv palsternacka och morot. Tärna äpple.
- Fräs löken, palsternacka och moroten i matfett.
- Tillsätt mathavren och dinkelkornen. Tillsätt osten och creme fraiche.
- Avsluta med salt, citron, äpple och persilja.
- Är risotton för stabbig, tillsätt extra vatten eller creme fraiche.