Ingredienser
Rimmad torskrygg
-
Torsk, rygg 1.3 kg
-
Vatten 2.0 l
-
Havssalt 140.0 g
Vitvinssås
-
Schalottenlök, skivad 100.0 g
-
Smör till stekning 30.0 g
-
Timjan kvist 1.0 stk
-
Vin, vitt 6.0 dl
-
Vatten 8.0 dl
-
Champinjoner, färska grovhackade vita 100.0 g
-
Salt 2.0 tsk
-
Smör 30.0 g
-
Creme Fraiche 3.0 msk
-
Dill, plockad 50.0 g
Till servering
-
Räkor, handskalade 400.0 g
-
Ägg hårdkokta 10.0 stk
-
Gräslök skuren 30.0 g
Förberedelser
-
Rimmad torskrygg
- Koka upp en rimlag på vatten med salt.
- Kyl. Lägg i torsken och låt den rimma i 1 timme.
- Skär i 10 lika stora bitar.
- Baka i ugn 125C till en innertemperatur på 46-50C.
-
Vitvinssås
- Fräs lök och timjan i smör utan att den får färg.
- Slå på vitt vin och reducera ner till 3 dl.
- Slå på fiskfond och koka ner tills det återstår ca 7 dl.
- Slå på Rama Visp och champinjoner och låt småkoka ytterligare 10-15 minuter.
- Red av med Maizena.
- Sila och avsluta med att mixa i smör och crème fraiche.
- Smaka av med salt.
-
Till servering
- Servera torsken med hackat ägg, räkor, vitvinssås och örter samt nykokt färskpotatis.