Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Rimmad torskrygg

  • Torsk, rygg 13.0 g
  • Vatten 2.0 l
  • Havssalt 140.0 g

Vitvinssås

  • Schalottenlök, skivad 100.0 g
  • Smör till stekning 300.0 g
  • Timjan kvist 1.0 stk
  • Vin, vitt 600.0 ml
  • Vatten 800.0 ml
  • Grädde eller gräddalternativ 3.0 l
  • Champinjoner, färska grovhackade vita 100.0 g
  • Salt 2.0 tsk
  • Smör 300.0 g
  • Creme Fraiche 3.0 msk
  • Dill, plockad 50.0 g

Till servering

  • Räkor, handskalade 400.0 g
  • Ägg hårdkokta 10.0 stk
  • Gräslök skuren 30.0 g
  1. Rimmad torskrygg

    • Koka upp en rimlag på vatten med salt. 
    • Kyl. Lägg i torsken och låt den rimma i 1 timme. 
    • Skär i 10 lika stora bitar. 
    • Baka i ugn 125C till en innertemperatur på 46-50C.
  2. Vitvinssås

    • Fräs lök och timjan i smör utan att den får färg. 
    • Slå på vitt vin och reducera ner till 3 dl. 
    • Slå på fiskfond och koka ner tills det återstår ca 7 dl. 
    • Slå på grädde och champinjoner och låt småkoka ytterligare 10-15 minuter. 
    • Red av med Maizena. 
    • Sila och avsluta med att mixa i smör och crème fraiche. 
    • Smaka av med salt.

     

  3. Till servering

    • Servera torsken med hackat ägg, räkor, vitvinssås och örter samt nykokt färskpotatis.