Raggmunk (glutenfri) med stekt rimmat fläsk och rårörda lingon
Raggmunken är en älskad klassiker som kan få de mest kräsna gäster att bli närmast tårögda av lycka. Stek dem vackert gyllene och servera med råröda lingon och stekt rimmat fläsk. I det här receptet använder vi förresten MAIZENA istället för vetemjöl för en glutenfri variant!

Ingredienser
Raggmunk (glutenfri) med stekt rimmat fläsk och rårörda lingon
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Potatis, skalad fast
/kg
2.0 kg
0%
Lök, gul riven
/g
150.0 g
0%
Mjölk, standard
/l
1.0 l
0%
MAIZENA Ekologisk Majsstärkelse 4 x 2,5 kg
/g
275.0 g
0%

KNORR Brynt Lökfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
12.0 g
0%

Salt
/g
8.0 g
0%
Ägg
/stk
8.0 stk
0%
Sidfläsk, rimmat skivat
/kg
1.0 kg
0%
Lingon
/g
500.0 g
0%
Socker
/g
170.0 g
0%
Knorr Cold Base Stärkelse Redning 2 x 2 kg
/g
8.0 g
0%

Smör till stekning
/kg
0.0 kg
0%
Rapsolja till stekning
/l
0.0 l
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Potatis, skalad fast 2.0 kg
-
Lök, gul riven 150.0 g
-
Mjölk, standard 1.0 l
-
Salt 8.0 g
-
Ägg 8.0 stk
-
Sidfläsk, rimmat skivat 1.0 kg
-
Lingon 500.0 g
-
Socker 170.0 g
-
Smör till stekning
-
Rapsolja till stekning
Förberedelser
-
Gör så här
- Riv eller mal potatisen och löken och blanda sedan väl med ägg, mjölk och salt. Tillsätt MAIZENA under omrörning och låt därefter smeten stå och svälla kylt i ca 30 minuter.
- Blanda lingonen med socker och Knorr Cold Base, antingen för hand eller i en blandare på låg hastighet. Detta görs med fördel dagen innan!
- Stek det rimmade fläsket krispigt i olja. Sila av och spara det överblivna fettet från pannan.
- Stek raggmunkarna med fläskflottet och lite smör.