Prova vårt gröna alternativ till den gamla hederliga klassikern lasagne. Med lager av grönsaker och ljuvlig Italiensk kryddpasta så är denna kål-, purjo- och färskostslasagne en perfekt, enkel-att-göra-rätt. Den kan serveras som den är, alternativt som ett utmärkt tillbehör till fisk eller fågel.

Ingredienser
Steg 1
-
Grönkål 600.0 g
-
Purjolök, vit 720.0 g
-
Milda Flytande Mjölkfritt Margarin 4 x 2,5 L 90.0 g
-
Salt 10.0 g
-
Svartpeppar malen 1.0 g
-
Vitlök, hackad 8.0 g
Steg 2
-
Vatten 300.0 ml
Steg 3
-
Vatten 100.0 ml
-
Salt 4.0 g
Steg 4
-
Pasta, lasagneplattor 250.0 g
-
Ost, riven 30.0 g
Förberedelser
-
Steg 1
- Riv och strimla grönkålen, ta bort de grova stjälkarna, skölj och ånga i ugn i 5 minuter.
- Dela och skiva purjolök, sautera mjuk i matfett i 8 minuter och krydda med salt.
- Tillsätt vitlök och sautera vidare i några minuter, vänd ner grönkålen.
-
Steg 2
- Tillsätt Rama Mat 15% och Creme Bonjour Naturell, Knorr Kryddpasta Bouquet all´Italiana, Knorr Ekologisk Grönsaksbuljong och vatten.
-
Steg 3
- Vispa samman Créme Bonjour Softspread Naturell, Knorr Mat 15%, vatten och salt till en sås.
-
Steg 4
- Lägg ¼ gratängfyllning i ett smort halvt gastronorm bleck, sedan lasagne-plattor och upprepa detta ytterligare tre gånger, där sista lagret är lasagne-plattor.
- Slå gratängsåsen från steg 3, över lasagneplattorna
-
Toppa med gratängost.Baka av i combi ugn vid 180 grader (70 % ånga) i 20 minuter.