Poke Bowl med sotad tonfisk & avokado
Gästfavoriten Poké Bowl med sotad tonfisk, sesamolja, chili, lime och avokado kommer få många munnar att vattnas. Servera gärna med Srirachamajo!

Ingredienser
Poke Bowl med sotad tonfisk & avokado
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Tonfisk
Sushiris kokt, varmt
/kg
1.5 kg
0%
Tonfisk Och Marinad
/
0.0
0%
Tonfisk färsk
/kg
1.0 kg
0%
Soja, japansk
/ml
100.0 ml
0%
Olja, sesam rostad
/msk
3.0 msk
0%
Chili, röd finhackad
/msk
1.0 msk
0%
Limejuice
/msk
2.0 msk
0%
Knorr Professional Ingefära kryddpuré 2 x 0,75 kg
/msk
2.0 msk
0%

Vid servering
Avokado mogen
/st
4.0 st
0%
Gurka
/st
1.0 st
0%
Groddar valfria
/g
200.0 g
0%
Salladslök
/stk
20.0 stk
0%
Sesamfrön, rostade
/msk
4.0 msk
0%
Koriander, färsk (cilantro)
/g
60.0 g
0%
Valfritt
/
0.0
0%
Srirachasås
/msk
4.0 msk
0%
HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L **30% RABATT**
/ml
300.0 ml
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Tonfisk
-
Sushiris kokt, varmt 1.5 kg
-
Tonfisk Och Marinad
-
Tonfisk färsk 1.0 kg
-
Soja, japansk 100.0 ml
-
Olja, sesam rostad 3.0 msk
-
Chili, röd finhackad 1.0 msk
-
Limejuice 2.0 msk
Vid servering
-
Avokado mogen 4.0 st
-
Gurka 1.0 st
-
Groddar valfria 200.0 g
-
Salladslök 20.0 stk
-
Sesamfrön, rostade 4.0 msk
-
Koriander, färsk (cilantro) 60.0 g
-
Valfritt
-
Srirachasås 4.0 msk
-
HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L **30% RABATT** 300.0 ml
Förberedelser
-
Tonfisk
- Skär tonfisken i ca 1cm tjocka skivor. Lägg i frys ca 1 timme.
- Rör ihop en marinad till fisken på soja, sesamolja, chili, limejuice och ingefärspasta.
- Ta ut fisken och skär i kuber. Vänd upp den med marinaden och låt stå 30-60 minuter.
-
Vid servering
- Dela och gröp ur avokadon.
- Skär i tunna skivor.
- Skala, dela och kärna ur gurkan. Skär i 5mm tjocka skivor.
- Skiva salladslöken tunt.
- Fördela riset i 10st tallrikar.
- Toppa med fisk, grönsaker, rostade sesamfrön och koriander.
- Servera gärna en god Srirachamajo till.