Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Lax

  • Lax, filé backloin 600.0 g
  • Salt 30.0 g
  • Socker 10.0 g
  • Pastramikrydda ,se nedan 50.0 g
  • Pastramikrydda:
  • Paprikapulver 2.0 dl
  • Svartpeppar, grovmald 2.0 msk
  • Rosépeppar ,grovmald 2.0 msk
  • Grönpeppar ,grovmald torkad 2.0 msk
  • fänkålfrö, malda 2.0 msk
  • Dillfrö,malda 2.0 msk
  • Cayennepeppar 2.0 tsk

Yoghurtsås

  • Yoghurt, turkisk 5.0 msk
  • Lime, färsk pressad 2.0 tsk
  • Lime,skal ifrån 1/2

Syrade grönsaker

  • Fänkål, färsk 1.0 stk
  • Morötter ,skalade 2.0 stk
  • Rödlök ,skalade 2.0 stk
  • Gulbetor ,skalade 2.0 stk
  • Dill ,plockad 30.0 g
  • Ättika 12% 1.0 dl
  • Vatten 1.0 dl
  • Socker 90.0 g
  • Salt 5.0 g
  1. Lax

    • Gnid in laxen med salt och socker. Ställ i kyl ca 6 timmar
    • Torka av med papper och rubba in de blandade pastramikryddorna.
    • Sota laxen runt om i torr varm panna. Baka i ugn 100 ºC till ca 35 grader i mitten. Kyl!
  2. Yoghurtsås

    • Blanda yoghurt med limesaft och skal. 
  3. Syrade grönsaker

    • Hyvla grönsakerna tunt på mandolin ca 2 mm. Lägg dem i kallt vatten i kyl.
    • Koka upp vatten, ättika, salt och socker. Låt lagen svalna. 
    • Häll av och torka grönsakerna. 
    • Vänd upp dem i lagen och avsluta med plockad dill  
  4. Servering

    • Lägg upp pastramilaxen på ett fat tillsammans med de syrade grönsakerna och ringla över lite yoghurt.