Pasta med sparris och svamp
Sparrisen kommer ursprungligen från en liten, frodig dal i Italien, där de i över 400 år bara hade vuxit på ett 10 hektar stort område och aldrig spridit sig därifrån. Den planteras nu i Kalifornien och säljs till finare restauranger i USA.

Ingredienser
Pasta med sparris och svamp
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Pasta med sparris och svamp
Smör
/g
40.0 g
0%
Svamp,skogssvamp blandad färsk
/g
500.0 g
0%
Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
80.0 g
0%

Grädde eller gräddalternativ
/l
1.0 l
0%
MAILLE Senap Dijon Original 6 x 865 g
/g
100.0 g
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Senap och produkter därav: Ja
Sparris, grön
/kg
1.0 kg
0%
Smör, osaltat
/g
100.0 g
0%
Ost, parmesan riven
/g
250.0 g
0%
Pasta, spagetti (ägg)
/kg
1.0 kg
0%
Persilja, hackad
/g
150.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Pasta med sparris och svamp
-
Smör 40.0 g
-
Svamp,skogssvamp blandad färsk 500.0 g
-
Grädde eller gräddalternativ 1.0 l
-
Sparris, grön 1.0 kg
-
Smör, osaltat 100.0 g
-
Ost, parmesan riven 250.0 g
-
Pasta, spagetti (ägg) 1.0 kg
-
Persilja, hackad 150.0 g
Förberedelser
-
Pasta med sparris och svamp
- Skiva svampen och stek i smör.
- Tillsätt Knorr Professional Vitlök kryddpuré och stek den tillsammans med svampen.
- Tillsätt grädde och låt såsen småkoka tills den tjocknar.
- Koka upp vatten och koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
- Skär sparrisen i fina bitar och tillsätt och låt dem koka med en kort stund.
- Tillsätt MAILLE Senap Dijon Original, ost och smör i såsen och låt det koka tills såsen har en slät konsistens.
- Vänd i pastan och blanda med såsen. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp i djupa tallrikar och strö över färsk, hackad persilja före servering.