Macaroni & cheese
Ost är stort i USA och den här klassikern bidrar till att hålla förbrukningen uppe. Amerikanerna äter i genomsnitt cirka 13,5 kg ost per person om året. I Wisconsin kallas sportsupportrar ofta ”cheeseheads” och de använder gärna hattar i samband med olika idrottsevenemang.

Ingredienser
Macaroni & cheese
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Macaroni & cheese
Smöreller margarin
/g
50.0 g
0%
Vetemjöl
/g
60.0 g
0%
Matlagningsgrädde
/ml
625.0 ml
0%
Ost, Cheddar lagrad riven
/g
215.0 g
0%
MAILLE Senap Dijon Original 6 x 865 g
/g
10.0 g
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Senap och produkter därav: Ja
Salt
/g
3.0 g
0%
Cayennepeppar
/g
1.0 g
0%
Makaroner
/g
280.0 g
0%
Gratinering
Panko, ströbröd
/g
125.0 g
0%
Ost, Cheddar lagrad riven
/g
90.0 g
0%
Paprikapulver
/g
2.0 g
0%
Smör, osaltat
/g
15.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Macaroni & cheese
-
Smöreller margarin 50.0 g
-
Vetemjöl 60.0 g
-
Matlagningsgrädde 625.0 ml
-
Ost, Cheddar lagrad riven 215.0 g
-
Salt 3.0 g
-
Cayennepeppar 1.0 g
-
Makaroner 280.0 g
Gratinering
-
Panko, ströbröd 125.0 g
-
Ost, Cheddar lagrad riven 90.0 g
-
Paprikapulver 2.0 g
-
Smör, osaltat 15.0 g
Förberedelser
-
Macaroni & cheese
- Koka makaronerna enligt förpackningens anvisningar.
- Häll smör i en gryta och rör i mjölet och låt redningen puttra på låg, jämn värme i cirka 1 minut.
- Vispa långsamt in matlagningsgrädde. Koka upp under konstant omrörning tills massan är jämn och trögflytande. Tillsätt därefter Knorr Umami.
- Ta grytan av värmen och tillsätt ost, senap, salt och cayennepeppar och rör ihop till en slät massa.
- Blanda stuvningen med makaronerna och häll massan i en eldfast form med cirka 20 cm diameter.
-
Gratinering
- Blanda panko med ost och paprikapulver.
- Fördela blandningen över makaronerna och klicka på små smörtärningar här och där.
- Gratinera i förvärmd ugn (190 g) i cirka 20 minuter, tills rätten är gyllenbrun och bubblar.