Ingredienser
Macaroni & cheese
-
Milda Flytande Margarin 4 x 2,5 L 50.0 g
-
Vetemjöl 60.0 g
-
Ost, Cheddar lagrad riven 215.0 g
-
Salt 3.0 g
-
Cayennepeppar 1.0 g
-
Makaroner 280.0 g
Gratinering
-
Panko, ströbröd 125.0 g
-
Ost, Cheddar lagrad riven 90.0 g
-
Paprikapulver 2.0 g
-
Smör, osaltat 15.0 g
Förberedelser
-
Macaroni & cheese
- Koka makaronerna enligt förpackningens anvisningar.
- Häll Milda Flytande Margarin i en gryta och rör i mjölet och låt redningen puttra på låg, jämn värme i cirka 1 minut.
- Vispa långsamt in Rama Mat 15 %. Koka upp under konstant omrörning tills massan är jämn och trögflytande. Tillsätt därefter Knorr Umami.
- Ta grytan av värmen och tillsätt ost, senap, salt och cayennepeppar och rör ihop till en slät massa.
- Blanda stuvningen med makaronerna och häll massan i en eldfast form med cirka 20 cm diameter.
-
Gratinering
- Blanda panko med ost och paprikapulver.
- Fördela blandningen över makaronerna och klicka på små smörtärningar här och där.
- Gratinera i förvärmd ugn (190 g) i cirka 20 minuter, tills rätten är gyllenbrun och bubblar.