Menu

Ingredienser

+

Palsternackspiccata

Semi-torkad tomat

  • Tomater 800.0 g
  • Olja, oliv 20.0 ml
  • Salt 20.0 g

Grönkål & bovetepesto

  • Bovetekross, rostat 100.0 g
  • Rapsolja 130.0 g
  • Grönkål 80.0 g
  • Persilja, färsk 80.0 g
  • Ost, Västerbotten riven 100.0 g
  • Salt 6.0 g

Piccata är ofta en populär lunchrätt som förknippas med Italien. Palsternackan har odlats under lång tid i Norden och är i det här receptet en bra ersättning för att äta vegetariskt.

...

Förberedelser

  1. Palsternackspiccata

    • Skala palsternackan och skiva den på längden, ca ½ cm tjocka skivor.
    • Lägg på hålbleck och ånga av i ca 8-10 minuter. Alternativt blanchera i kastrull med vatten tills palsternackan är mjuk men med lite motstånd i mitten. Låt svalna.
    • Blanda och vispa ihop äggen med osten, salt och peppar.
    • Lägg MAIZENA Ekologis Majsstärkelse i en bred form och lägg i palsternackan så den täcks helt. Skaka av och doppa i piccatasmeten.
    • Stek palsternackan på medelvärme i en stekpanna med margarin.
  2. Semi-torkad tomat

    • Klyfta tomater och blanda med olivolja, salt och svartpepper.
    • Lägg upp i en ugnsfast form och baka av på 60 grader i ca 4-5 timmar. Enklast är över natten.
    • Tiden kan kortas ned om temperaturen höjs men då släpper tomaterna mer vätska.
  3. Grönkål & bovetepesto

    • Bovete & grönkålspesto
    • Rosta krossat bovete i en panna eller ugnen tills den fått en gyllenbrun färg, låt svalna.
    • Rosta grönkålen i ugnen på 180 grader i 8 minuter, låt svalna.
    • Blanda alla ingredienser i en matberedare och mixa slät.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny