Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Sötpotatisbiffar

  • Milda Flytande Mjölkfritt Margarin 4 x 2,5 L 130.0 g
  • Majs, frusen 150.0 g
  • Lök, tärnad 150.0 g
  • Paprika, röd tärnad 158.0 g
  • Spiskummin malen 3.0 g
  • Kryddnejlika, malen 1.0 g
  • Kanel, malen 2.0 g
  • Gurkmeja 3.0 g
  • Cayennepeppar, malen
  • Kardemumma malen 1.0 g
  • Ingefära, färsk riven 15.0 g
  • Sötpotatis, skalad tärnad 450.0 g
  • Vatten 600.0 ml
  • MAIZENA Majsstärkelse 4 x 2,5 kg 40.0 g
  • Knorr Grönsaksfond, koncentrerad 6 x 1 L 45.0 g
  • Knorr Cold Base Potatismos 4x3kg 180.0 g

Vid servering

  • Picklad pipi piri-gurka
  1. Sötpotatisbiffar

    • Fräs löken mjuk i Milda Flytande margarin vid medelvärme ca 5 minuter. Tillsätt majs och paprika, piskummin, kryddnejlika, kanel, gurkmeja, cayenne peppar och ingefära. Fräs ytterligare i 2 minuter under omrörning.
    • Ånga sötpotatisen i 10 minuter och mosa den sedan grovt.
    • Blanda samman Knorr Cold Base Potatismos med vattnet under omrörning. Tillsätt grönsaksblandningen och sötpotatisen. Smaksätt potatisfärsen med Knorr Grönsaksfond och rör därefter i MAIZENA Majsstärkelsen.
    • Klä bleck med bakplåtspapper. Forma färsen till 30 ovala biffar och lägg dem på blecken. Detta kan med fördel göra dagen före servering.
    • Värm ugnen till 200°. Spraya eller pensla biffarna med Milda Browning. Baka dem i ugn i 7 minuter. Låt biffarna dra i 15 minuter innan de flyttas från bakplåtspapperet.
  2. Vid servering

    • Före servering, värm biffarna 200° ugn i 10 minuter. Eller bryn biffarna i Milda Mjölkfritt Flytande margarin, lägg dem på bleck och värm i 200° ugn i 10 minuter.
    • Servera potatisbiffarna med picklade piri piri-gurkor och kålsallad