Ingredienser
Sötpotatisbiffar
-
Majs, frusen 150.0 g
-
Lök, tärnad 150.0 g
-
Paprika, röd tärnad 158.0 g
-
Spiskummin malen 3.0 g
-
Kryddnejlika, malen 1.0 g
-
Kanel, malen 2.0 g
-
Gurkmeja 3.0 g
-
Cayennepeppar, malen
-
Kardemumma malen 1.0 g
-
Ingefära, färsk riven 15.0 g
-
Sötpotatis, skalad tärnad 450.0 g
-
Vatten 600.0 ml
Vid servering
-
Picklad pipi piri-gurka
Förberedelser
-
Sötpotatisbiffar
- Fräs löken mjuk i Milda Flytande margarin vid medelvärme ca 5 minuter. Tillsätt majs och paprika, piskummin, kryddnejlika, kanel, gurkmeja, cayenne peppar och ingefära. Fräs ytterligare i 2 minuter under omrörning.
- Ånga sötpotatisen i 10 minuter och mosa den sedan grovt.
- Blanda samman Knorr Cold Base Potatismos med vattnet under omrörning. Tillsätt grönsaksblandningen och sötpotatisen. Smaksätt potatisfärsen med Knorr Grönsaksfond och rör därefter i MAIZENA Majsstärkelsen.
- Klä bleck med bakplåtspapper. Forma färsen till 30 ovala biffar och lägg dem på blecken. Detta kan med fördel göra dagen före servering.
- Värm ugnen till 200°. Spraya eller pensla biffarna med Milda Browning. Baka dem i ugn i 7 minuter. Låt biffarna dra i 15 minuter innan de flyttas från bakplåtspapperet.
-
Vid servering
- Före servering, värm biffarna 200° ugn i 10 minuter. Eller bryn biffarna i Milda Mjölkfritt Flytande margarin, lägg dem på bleck och värm i 200° ugn i 10 minuter.
- Servera potatisbiffarna med picklade piri piri-gurkor och kålsallad