Östafrikanska sötpotatisbiffar
De här biffarna med bl a sötpotatis serveras med gurka som picklats med piri piri, den heta chilifrukten som portugiserna tog med till sina kolonier i Moçambique och Angola. Piri betyder peppar på swahili, och piri piri att pepparen är extra stark.

Ingredienser
Östafrikanska sötpotatisbiffar
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Sötpotatisbiffar
Margarin, flytande
/g
130.0 g
0%
Majs, frusen
/g
150.0 g
0%
Lök, tärnad
/g
150.0 g
0%
Paprika, röd tärnad
/g
158.0 g
0%
Spiskummin malen
/g
3.0 g
0%
Kryddnejlika, malen
/g
1.0 g
0%
Kanel, malen
/g
2.0 g
0%
Gurkmeja
/g
3.0 g
0%
Cayennepeppar, malen
/g
0.0 g
0%
Kardemumma malen
/g
1.0 g
0%
Ingefära, färsk riven
/g
15.0 g
0%
Sötpotatis, skalad och tärnad
/g
450.0 g
0%
Vatten
/ml
600.0 ml
0%
Knorr Grönsaksfond, koncentrerad 6 x 1 L
/g
45.0 g
0%

Knorr Cold Base Potatismos 4x3kg
/g
180.0 g
0%

Sojabönor och produkter därav: *
Spannmål som innehåller gluten och produkter därav: *
Vid servering
Picklad Pipi Piri-Gurka
/
0.0
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Sötpotatisbiffar
-
Margarin, flytande 130.0 g
-
Majs, frusen 150.0 g
-
Lök, tärnad 150.0 g
-
Paprika, röd tärnad 158.0 g
-
Spiskummin malen 3.0 g
-
Kryddnejlika, malen 1.0 g
-
Kanel, malen 2.0 g
-
Gurkmeja 3.0 g
-
Cayennepeppar, malen
-
Kardemumma malen 1.0 g
-
Ingefära, färsk riven 15.0 g
-
Sötpotatis, skalad och tärnad 450.0 g
-
Vatten 600.0 ml
Vid servering
-
Picklad Pipi Piri-Gurka
Förberedelser
-
Sötpotatisbiffar
- Fräs löken mjuk i matfett vid medelvärme ca 5 minuter. Tillsätt majs och paprika, piskummin, kryddnejlika, kanel, gurkmeja, cayenne peppar och ingefära. Fräs ytterligare i 2 minuter under omrörning.
- Ånga sötpotatisen i 10 minuter och mosa den sedan grovt.
- Blanda samman Knorr Cold Base Potatismos med vattnet under omrörning. Tillsätt grönsaksblandningen och sötpotatisen. Smaksätt potatisfärsen med Knorr Grönsaksfond och rör därefter i MAIZENA Majsstärkelsen.
- Klä bleck med bakplåtspapper. Forma färsen till 30 ovala biffar och lägg dem på blecken. Detta kan med fördel göra dagen före servering.
-
Vid servering
- Före servering, värm biffarna 200° ugn i 10 minuter. Eller bryn biffarna i Milda Mjölkfritt Flytande margarin, lägg dem på bleck och värm i 200° ugn i 10 minuter.
- Servera potatisbiffarna med picklade piri piri-gurkor och kålsallad