+

Sötpotatisbiffar

Vid servering

  • Picklad pipi piri-gurka
  1. Sötpotatisbiffar

    • Fräs löken mjuk i Milda Flytande margarin vid medelvärme ca 5 minuter. Tillsätt majs och paprika, piskummin, kryddnejlika, kanel, gurkmeja, cayenne peppar och ingefära. Fräs ytterligare i 2 minuter under omrörning.
    • Ånga sötpotatisen i 10 minuter och mosa den sedan grovt.
    • Blanda samman Knorr Cold Base Potatismos med vattnet under omrörning. Tillsätt grönsaksblandningen och sötpotatisen. Smaksätt potatisfärsen med Knorr Grönsaksfond och rör därefter i MAIZENA Majsstärkelsen.
    • Klä bleck med bakplåtspapper. Forma färsen till 30 ovala biffar och lägg dem på blecken. Detta kan med fördel göra dagen före servering.
    • Värm ugnen till 200°. Spraya eller pensla biffarna med Milda Browning. Baka dem i ugn i 7 minuter. Låt biffarna dra i 15 minuter innan de flyttas från bakplåtspapperet.

  2. Vid servering

    • Före servering, värm biffarna 200° ugn i 10 minuter. Eller bryn biffarna i Milda Mjölkfritt Flytande margarin, lägg dem på bleck och värm i 200° ugn i 10 minuter.
    • Servera potatisbiffarna med picklade piri piri-gurkor och kålsallad

+