Nyrökt röding med romsås
Vem behöver julklappar när man kan få röding? Den här röker vi med rökspån och serverar med en smått otrolig romsås. God jul.

Ingredienser
Nyrökt röding med romsås
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Rökt röding
Röding
/g
600.0 g
0%
Salt, maldon
/msk
1.0 msk
0%
Svartpeppar, grovmald
/tsk
1.0 tsk
0%
Rosépeppar, grovmald
/tsk
1.0 tsk
0%
Romsås
HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L **30% RABATT**
/dl
1.0 dl
0%
Crème Fraiche
/dl
1.0 dl
0%
MAILLE Senap Dijon Original 8 x 1 kg
/msk
1.0 msk
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Senap och produkter därav: Ja
Löjrom
/msk
2.0 msk
0%
Gräslök finskuren
/g
5.0 g
0%
Salt och peppar
/g
0.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Rökt röding
-
Röding 600.0 g
-
Salt, maldon 1.0 msk
-
Svartpeppar, grovmald 1.0 tsk
-
Rosépeppar, grovmald 1.0 tsk
Romsås
-
HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L **30% RABATT** 1.0 dl
-
Crème Fraiche 1.0 dl
-
Löjrom 2.0 msk
-
Gräslök finskuren 5.0 g
-
Salt och peppar
Förberedelser
-
Rökt röding
- Gnid in fisken med kryddorna. Plasta och låt stå 1 timme i rumstemperatur. Rök fisken i Abu-rök med valfria rökspån och med skinnsidan nedåt, tills fisken är ca 55 grader. Dra av skinnet.
-
Romsås
- Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kyl.