Nordisk pastalåda med rotfrukter
Väldoftande krämig pastalåda med rotfrukter, servera rätten med en grönsallad.

Ingredienser
Nordisk pastalåda med rotfrukter
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Pastan
Penne pasta
/g
750.0 g
0%
Béchamelsåsen
Grädde eller gräddalternativ
/ml
150.0 ml
0%
Mjölk
/ml
675.0 ml
0%
Knorr Cold Base Stärkelse Redning 2 x 2 kg
/g
45.0 g
0%

Morotspuré, frysen
/g
375.0 g
0%
Salt
/g
10.0 g
0%
Ost, riven
/g
150.0 g
0%
Tomatsås
Vatten
/ml
450.0 ml
0%
Knorr Professional Paprika kryddpuré 2 x 0,75 kg
/dg
20.0 dg
0%

Citron, juice färskpressad
/g
10.0 g
0%
Knorr Kryddpasta Bouquet all'Italiana 2 x 0,34 kg
/g
50.0 g
0%

Knorr Grönsaksbuljong, lågsalt, Ekologisk, pulver 3 x1 kg
/g
12.0 g
0%

Rotselleri
/g
250.0 g
0%
Palsternacka, riven
/g
250.0 g
0%
Morot, riven
/g
250.0 g
0%
Oregano, torkad
/g
1.0 g
0%
Knorr Cold Base Stärkelse Redning 2 x 2 kg
/g
20.0 g
0%

Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Pastan
-
Penne pasta 750.0 g
Béchamelsåsen
-
Grädde eller gräddalternativ 150.0 ml
-
Mjölk 675.0 ml
-
Morotspuré, frysen 375.0 g
-
Salt 10.0 g
-
Ost, riven 150.0 g
Tomatsås
-
Vatten 450.0 ml
-
Citron, juice färskpressad 10.0 g
-
Rotselleri 250.0 g
-
Palsternacka, riven 250.0 g
-
Morot, riven 250.0 g
-
Oregano, torkad 1.0 g
Förberedelser
-
Pastan
- Koka pastan i saltat vatten i 4 minuter mindre än angivet på förpackningen. Detta är speciellt viktigt om du monterar ihop gratängen en dag i förväg! Slå av vatten och spola pastan i kallt vatten.
-
Béchamelsåsen
- Blanda mjölk och grädde med Knorr Cold Base Stärkelse/Redning till slät konsistens. Låt såsbasen stå och svälla i 5 minuter.
- Tillsätt morotspuré, Knorr Umami, salt och vitpeppar, rör så att smaksättningen blandas väl med såsbasen och tillsätt riven ost.
-
Tomatsås
- Blanda vatten och Knorr Tomatino med Knorr Cold Base Stärkelse/Redning till slät konstisens. Låt tomatsåsen stå och svälla i 5 minuter.
- Tillsätt citronsaft, Knorr Kryddpasta Bouquet all `Italiana, Knorr Professional Paprikapuré, oregano,salt, Knorr Ekologisk Grönsaksbuljong, selleri, palsternacka och morot, rör så att ingredienserna blandas väl.
-
Avslutningsvis
- Blanda pastan med tomatsåsen i ett GN bleck och slå béchamelsåsen över pastan i ett jämt lager. Baka av i kombiugn vid 180 grader (70% ånga) i ca 30 minuter.
-
Till servering
- Servera gärna pastalådan tillsammans med sallad.