Nordisk pastalåda med rotfrukter
Väldoftande krämig pastalåda med rotfrukter, servera rätten med en grönsallad.

Ingredienser
Pastan
-
Penne pasta 750.0 g
Béchamelsåsen
-
Grädde eller gräddalternativ 150.0 ml
-
Mjölk 675.0 ml
-
Morotspuré, frysen 375.0 g
-
Salt 10.0 g
-
Ost, riven 150.0 g
Tomatsås
-
Vatten 450.0 ml
-
Citron, juice färskpressad 10.0 g
-
Rotselleri 250.0 g
-
Palsternacka, riven 250.0 g
-
Morot, riven 250.0 g
-
Oregano, torkad 1.0 g
Förberedelser
-
Pastan
- Koka pastan i saltat vatten i 4 minuter mindre än angivet på förpackningen. Detta är speciellt viktigt om du monterar ihop gratängen en dag i förväg! Slå av vatten och spola pastan i kallt vatten.
-
Béchamelsåsen
- Blanda mjölk och grädde med Knorr Cold Base Stärkelse/Redning till slät konsistens. Låt såsbasen stå och svälla i 5 minuter.
- Tillsätt morotspuré, Knorr Umami, salt och vitpeppar, rör så att smaksättningen blandas väl med såsbasen och tillsätt riven ost.
-
Tomatsås
- Blanda vatten och Knorr Tomatino med Knorr Cold Base Stärkelse/Redning till slät konstisens. Låt tomatsåsen stå och svälla i 5 minuter.
- Tillsätt citronsaft, Knorr Kryddpasta Bouquet all `Italiana, Knorr Professional Paprikapuré, oregano,salt, Knorr Ekologisk Grönsaksbuljong, selleri, palsternacka och morot, rör så att ingredienserna blandas väl.
-
Avslutningsvis
- Blanda pastan med tomatsåsen i ett GN bleck och slå béchamelsåsen över pastan i ett jämt lager. Baka av i kombiugn vid 180 grader (70% ånga) i ca 30 minuter.
-
Till servering
- Servera gärna pastalådan tillsammans med sallad.