Menu

Ingredienser

+

Gör så här

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Skär auberginerna i ½ cm tjocka skivor och bryn dem i olivolja, så att de får fin färg på båda sidor. Ställ åt sidan.
    • Sautera lök och vitlök mjuk utan att ta färg, tillsätt färs och stek under omrörning. Smaksätt med salt.
    • Tillsätt MAILLE Rödvinsvinäger och låt koka-in helt och tillsätt SLOTTS Tomatpuré, Knorr Tomatino, Knorr Köttbuljong vatten, oregano, chiliflakes, lagerblad och kanel. Låt såsen sjuda i 30 minuter tills såsen börjar tjockna. Smaksätt medsocker.
    • Skala och skiva potatisen tunt på mandolinen, ånga i ugn i 5 minuter.
    • Koka upp mjölk och grädde och smält smöret till ostsåsen och vispa ner mjölet. Tillsätt gräddmjölk och sjud såsen tjock i några minuter, tillsätt ost och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg 1/3 av köttfärsen i botten på ett gastro-bläck, täck med 1/3 del potatis och 1/3 del aubergine, varva två gånger till och toppa med ostsås.
    • Grädda i ugn vid 165 grader 30 minuter.
     
Produkter
Recept
Favoriter
Meny