Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Gör så här

  • Nötkött, färs 1.5 kg
  • Salt 2.0 tsk
  • Aubergine, äggplanta 1.1 kg
  • Olja, oliv 2.0 dl
  • Lök, gul 400.0 g
  • Vitlök, hackad 20.0 g
  • SLOTTS Tomatpuré 90.0 g
  • Vatten 6.0 dl
  • Oregano, torkad 4.0 tsk
  • Lagerblad 3.0 st
  • Kanelstång 2.0 stk
  • Chili flakes 3.0 tsk
  • Socker 1.0 tsk
  • Potatis, skalad fast 1.0 kg
  1. Gör så här

    • Skär auberginerna i ½ cm tjocka skivor och bryn dem i olivolja, så att de får fin färg på båda sidor. Ställ åt sidan.
    • Sautera lök och vitlök mjuk utan att ta färg, tillsätt färs och stek under omrörning. Smaksätt med salt.
    • Tillsätt MAILLE Rödvinsvinäger och låt koka-in helt och tillsätt SLOTTS Tomatpuré, Knorr Tomatino, Knorr Köttbuljong vatten, oregano, chiliflakes, lagerblad och kanel. Låt såsen sjuda i 30 minuter tills såsen börjar tjockna. Smaksätt medsocker.
    • Skala och skiva potatisen tunt på mandolinen, ånga i ugn i 5 minuter.
    • Koka upp mjölk och grädde och smält smöret till ostsåsen och vispa ner mjölet. Tillsätt gräddmjölk och sjud såsen tjock i några minuter, tillsätt ost och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg 1/3 av köttfärsen i botten på ett gastro-bläck, täck med 1/3 del potatis och 1/3 del aubergine, varva två gånger till och toppa med ostsås.
    • Grädda i ugn vid 165 grader 30 minuter.