Menu
+

Gör så här

  • Matjesill, skuren i 1 cm stora bitar 500.0 g
  • Gräslök till garnering 20.0 g
  • Dill, plockad till garnering 20.0 g
  • Ost, parmesan, till att riva över rätten vid servering 40.0 g
  • Aqvavitgravad Äggula:
  • Äggulor 5.0 stk
  • Salt 300.0 g
  • Socker 135.0 g
  • Aqvavit 80.0 g

Örtkräm

  • Rapsolja 100.0 g
  • Dill 10.0 g
  • Gräslök 5.0 g
  • Persilja, blad 6.0 g
  • Citronjuice 10.0 g

Pommes Alumette

Citronette

  • Olja, oliv 20.0 g
  • Citronskal 3.0 g
  • Citronjuice 20.0 g
  • Salt 1.0 g
  1. Gör så här

    • Blanda socker och salt och häll hälften av blandningen i en form. Gör 5 gropar i gravblandningen och häll äggulorna i groparna. Strö försiktigt resten av gravblandningen över äggulorna.
    • Ställ kylt i 2 dagar. Blanda därefter i aqvaviten i gravblandningen och låt stå i ytterligare 2 dagar.
    • Lyft upp äggulorna och torka av överflödigt salt. Riv med ett zestjärn.
  2. Örtkräm

    • Värm oljan till 60 grader. Lägg ner alla örter och salt i en mixer. Häll i oljan och mixa på högsta hastighet i 3 minuter.
    • Lägg majonnäsen i en bunke och addera oljan i en tunn stråle under vispning. Tillsätt citronjuice och smaka upp med svartpeppar och ev mer salt.
  3. Pommes Alumette

    • Tvätta potatisarna noga i vatten. Strimla tunt på en mandolin eller skär tunna strån med en kniv. Lägg i bunke och skölj i kallt vatten i ca 10 minuter. Rör runt då och då. Skölj därefter även i varmt vatten i ca 5 minuter. Häll av vattnet i ett durkslag.
    • Häll ut potatisen på en kökshandduk och låt torka.
    • Blanda potatis och MAIZENA noga.
    • Fritera i olja på 170 grader i ca 3 minuter tills potatisen är gyllenbrun och frasig.
    • Häll upp på papper och salta.
  4. Citronette

    • Blanda ihop alla ingredienser.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny