Menu

Ingredienser

+

Gör så här

  • Matjesill, skuren i 1 cm stora bitar 500.0 g
  • Gräslök till garnering 20.0 g
  • Dill, plockad till garnering 20.0 g
  • Ost, parmesan, till att riva över rätten vid servering 40.0 g
  • Aqvavitgravad Äggula:
  • Äggulor 5.0 stk
  • Salt 300.0 g
  • Socker 135.0 g
  • Aqvavit 80.0 g

Örtkräm

  • Rapsolja 100.0 g
  • Dill 10.0 g
  • Gräslök 5.0 g
  • Persilja, blad 6.0 g
  • Citronjuice 10.0 g

Pommes Alumette

Citronette

  • Olja, oliv 20.0 g
  • Citronskal 3.0 g
  • Citronjuice 20.0 g
  • Salt 1.0 g

I år serverar vi påskens kanske mest klassiska klassiker på ett lite vilt och vackert sätt och med friska, fräscha och moderna tillbehör. Enkelt, vackert, gott och roligt. Smaklig spis!

...

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Blanda socker och salt och häll hälften av blandningen i en form. Gör 5 gropar i gravblandningen och häll äggulorna i groparna. Strö försiktigt resten av gravblandningen över äggulorna.
    • Ställ kylt i 2 dagar. Blanda därefter i aqvaviten i gravblandningen och låt stå i ytterligare 2 dagar.
    • Lyft upp äggulorna och torka av överflödigt salt. Riv med ett zestjärn.
  2. Örtkräm

    • Värm oljan till 60 grader. Lägg ner alla örter och salt i en mixer. Häll i oljan och mixa på högsta hastighet i 3 minuter.
    • Lägg majonnäsen i en bunke och addera oljan i en tunn stråle under vispning. Tillsätt citronjuice och smaka upp med svartpeppar och ev mer salt.
  3. Pommes Alumette

    • Tvätta potatisarna noga i vatten. Strimla tunt på en mandolin eller skär tunna strån med en kniv. Lägg i bunke och skölj i kallt vatten i ca 10 minuter. Rör runt då och då. Skölj därefter även i varmt vatten i ca 5 minuter. Häll av vattnet i ett durkslag.
    • Häll ut potatisen på en kökshandduk och låt torka.
    • Blanda potatis och MAIZENA noga.
    • Fritera i olja på 170 grader i ca 3 minuter tills potatisen är gyllenbrun och frasig.
    • Häll upp på papper och salta.
  4. Citronette

    • Blanda ihop alla ingredienser.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny