Menu

Ingredienser

+

Gör så här

  • Grytan:
  • Lökpulver eller schalottenlök 125.0 g
  • Paprika, röd 460.0 g
  • Vitlök 6.0 g
  • Tomatpuré 5/1 27.0 g
  • Olivolja 25.0 g
  • Vatten 2.0 dl
  • Knorr Grönsaksbuljong, lågsalt, Ekologisk, pulver 3 x1 kg 25.0 g
  • Tomater, passerade 150.0 g
  • Blodapelsin. 1 stk.
  • Kryddor:
  • Spiskummin 5.0 g
  • Lagerblad 7.0 st
  • Kanelstång 4.0 stk
  • Kryddnejlika, hela mortlade 10.0 st
  • paprika 35.0 g
  • Salt, efter smak
  • Malen svartpeppar, efter smak
  • Kokosgrädde 400.0 ml
  • 240g Vreta Gulärt (Blötlägg dagen före!)
  • Aprikoser. torkad hel 86.0 g
  • Topping:
  • Salladslök 30.0 g
  • Apelsinsallad:
  • Blodapelsin, blodapelsin + zest från ett par apelsiner att toppa med 500.0 g
  • Gräslök. färsk - ett knippe
  • Ringla över sirap mortlad svartpeppar och havssalt
  • Tillbehör (om så önskas) Havreris: Koka enligt anvisningar på förpackning

Den här marockanska grytan ger dig ett ypperligt tillfälle att bekanta dig med den trevliga och goda gulärten Vreta som enligt mig är en fantastisk bas som berikar grytan med både smak och näring. Servera tillsammans med kokt eller ugnsstekt havreris och en läcker blodapelsinsallad för en otroligt inbjudande och vacker rätt. Allt gott! / Kajsa Siggesson, Tullängen

...

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Dag 1: Lägg vreta gulärt i blöt dagen innan tillagning
    • Dag 2: Koka vreta gulärt enligt anvisningarna på förpackningen men al dente.
    • Dela löken och paprikan i grövre bitar och skiva vitlöken tunt.
    • Fräs grönsakerna i en gjutjärnskastrull tillsammans med olivoljan.
    • Tillsätt tomatpuré, rökt chili kryddpuré och låt fräsa en stund till.
    • Tillsätt vatten, grönsaksbuljong, pressad apelsin och passerade tomater.
    • Krydda grytan med ingredienserna i receptet.
    • Gå ner med kokosgrädden, skivad aprikos ochvreta gulärt.
    •  Låt småputtra på lägre temperatur i ca 15 minuter.
    • Tillsätt mer kryddor efter smak och red av med MAIZENA om det behövs.
    • Gör apelsinsalladen! Den här salladen är ett måste. Ringla över sirap och krydda med nymalen svartpeppar, havssalt, apelsinzest och gräslök.
    • Servera med nykokt havreris eller följ mitt tips om ugnsrostat havreris för mer crunch och tugg!
    • Kajsa tipsar! Blanda riset med lite rapsolja och önskad kryddning. Jag gillar Knorr Örtagårdsbuljong.Kör på 180 grader torrvärme i ca 30 minuter. Rör om vid två tillfällen! Det här tillagningssättet gör att det blir ännu lite roligare att äta helt enkelt.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny