Lussekatter
Lussekatter, lussebullar eller saffranslängder - Kärt barn med många namn. Med HELLMANN`S majonnäs i degen, blir årets lussekatter garanterat ännu saftigare! På denna sats blir det 32 lussebullar á 55 g styck.

Ingredienser
Lussekatter
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Saffransdeg
Mjölk
/ml
500.0 ml
0%
Saffran
/g
1.0 g
0%
Jäst, färsk
/g
50.0 g
0%
HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L
/g
200.0 g
0%

Vetemjöl
/g
940.0 g
0%
Salt(1)
/g
3.0 g
0%
Socker
/g
180.0 g
0%
Baka ut och grädda lussekatterna
Ägg (stora, klass A)
/st
1.0 st
0%
Russin, sultan
/g
50.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Saffransdeg
-
Mjölk 500.0 ml
-
Saffran 1.0 g
-
Jäst, färsk 50.0 g
-
Vetemjöl 940.0 g
-
Salt(1) 3.0 g
-
Socker 180.0 g
Baka ut och grädda lussekatterna
-
Ägg (stora, klass A) 1.0 st
-
Russin, sultan 50.0 g
Förberedelser
-
Saffransdeg
- Värm mjölken till 37 grader, tillsätt saffran. Låt dra i 10 minuter.
- Smula sönder jästen i degbunken och tillsätt vätskan, rör så att jästen löser sig.
- Tillsätt socker, HELLMANN'S Real Mayonnaise (gör degen saftig!) salt och mjöl.
- Arbeta degen kraftigt med degkrok i 10 minuter.
- Strö lite mjöl över degen. Täck med plastfolie eller bakduk. Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 40 minuter.
-
Förvärm ugnen
- Sätt ugnen på 210 grader och smörj den perforerade bakplåten med lite olja.
-
Baka ut och grädda lussekatterna
- Knåda degen smidig på mycket lätt mjölat bord. Baka ut till lussekatter, traditionella julbröd, längder eller kransar.
- Lägg saffransbrödet på plåtar, täck med bakduk och jäs i ca 40 minuter.
- Pensla med ägg, garnera med russin eller pärlsocker och hackad mandel om du gör längder.
- Grädda i mitten av ugnen 5-8 minuter. Kransar eller längder gräddas 15-20 minuter.