+

Saffransdeg

Baka ut och grädda lussekatterna

  • Ägg (stora, klass A) 1 st
  • Russin, sultan 50 g
  1. Saffransdeg

    • Värm mjölken till 37 grader, tilsätt saffran. Låt dra i10 minuter.
    • Smula sönder jästen i degbunken och tillsätt vätskan, rör så att jästen löser sig.
    • Tillsätt socker, HELLMANN`S Real Mayonnaise (gör degen saftig!) salt, och mjöl.
    • Arbeta degen kraftigt med degkrok i 10 minuter.
    • Strö lite mjöl över degen. Täck med plastfolie eller bakduk. Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 40 minuter.


  2. Förvärm ugnen

    • Sätt ugnen på 210 grader och smörj den perfurerade bakplåten med lite olja.

  3. Baka ut och grädda lussekatterna

    • Knåda degen smidig på mycket lätt mjölat bord. Baka ut till lussekatter, traditionella julbröd, längder eller kransar.
    • Lägg safransbrödet på plåtar, täck med bakduk och jäs i ca 40 minuter.
    • Pensla med ägg, garnera med russin eller pärlsocker och hackad mandel om du gör längder.
    • Grädda i mitten av ugnen 5-8 minuter. Kransar eller längder gräddas 15-20 minuter.
+

Title

  • Bullet Point text
Skapa konto